100 procent lokale groepen tijdens eerste editie van Deerlijk OntPOPt: “Pop, ja, maar ook rock en hiphop”

Stijn Callens, Olivier Vanpeteghem en Tom Calleeuw gaan voor 100 procent lokale groepen in de eerste uitgave van Deerlijk OntPOPt. (Foto DRD)
Redactie KW

Dat er in het najaar ook iets kan ontpoppen, wordt op zaterdag 30 oktober bewezen in Deerlijk. “De eerste uitgave van Deerlijk OntPOPt zal gepaard gaan met stevig muzikaal geknal en nogal wat feestgedruis”, klinkt het enthousiast bij de initiatiefnemers. “Er staan enkel lokale artiesten op het programma. De opbrengst is voor een jeugdig lokaal goed doel.”

Deerlijk OntPOPt zag het levenslicht onder impuls van Olivier Vanpeteghem, Stijn Callens en Tom Calleeuw, drie leden van de Deerlijkse poprockband King Simon. “In 2019 pakten we met een releaseconcert uit”, verduidelijkt Stijn Callens. “Het werd een enorme meevaller. De respons overtrof onze stoutste verwachtingen en er werden plannen gesmeed om het initiatief te herhalen. Vanuit onze gezamenlijke passie voor muziek en de goesting om terug op het podium te staan, begon een idee te borrelen om een muziekfestival uit de grond te stampen.”

“Er werd gebroed en gebroed en uiteindelijk zijn we tot een duidelijk afgelijnd concept gekomen”, gaat Olivier Vanpeteghem verder. “Met Deerlijk OntPOPt willen we mensen laten kennis maken met Deerlijks muzikaal talent: van gevestigde waarden tot jonge, beginnende groepen. Het voorstel werd gesmaakt door andere bands en zo kreeg de line-up stilaan vorm. Waarvan de naam Deerlijk OntPOPt komt? Muziek staat centraal op Deerlijk OntPOPt. En ja, er is POP, maar ook rock en hiphop. Voor iedere smaak en iedere leeftijd zal er iets zijn.”

Kwaliteit gegarandeerd

“Daarnaast staat het gezellig samen zijn centraal. We hebben allemaal een uitdagende periode achter de rug, waarbij we minder dan anders konden afspreken met vrienden. Weg uit die grijze zone, op naar meer kleur, zoals onze affiche… We houden plichtsbewust vol, maar willen toch al vooruit kijken naar een tijd wanneer het allemaal wel weer kan. Op dat moment zal Deerlijk ‘ontpoppen’ in een explosie van leute, ambiance en gedeelde vreugde. Deerlijk OntPOPt wil graag dat lichtpuntje in de agenda zijn waar iedereen nu al naar uitkijkt…”

“Begin 2021 zijn we gestart met de voorbereidingen. We hebben echt niets aan het toeval overgelaten om er een topeditie van te maken”, stelt Tom Calleeuw. “Met Uzien beschikken we over een toplocatie. Topkwaliteit inzake geluid en belichting zijn gegarandeerd. De zes erkende Deerlijkse jeugdbewegingen werden aangesproken om mee de schouders onder het initiatief te zetten. Zij zorgen voor de nodige manschappen en ontvangen een financiële return die ze zullen inzetten voor sociaal gerichte doelen.”

Programma

“We prijzen ons ook bijzonder gelukkig dat we kunnen rekenen op de medewerking van een stevig kernteam, een rist lokale ondernemers en sponsors die zorgen voor de broodnodige financiële ondersteuning bij een dergelijke organisatie. We zetten in op een breed publiek en hanteren heel democratische tarieven. Ons evenement maakt gebruik van de UiTPAS met kansentarief. Wij kijken er alvast naar uit om zelf ook nog eens te knallen. Hoe meer publiek, hoe groter de opbrengst voor de Deerlijkse jeugd.”

Deerlijk Ontpopt start om 13.30 uur met een optreden van King Simon. De groep brengt melodische rock met een verfrissende meerstemmigheid. Minstens Crew (15 uur) is een rapperscollectief dat bestaat uit 4 mc’s. Mc Keke, Lou Pottetoe en Zele Beeste & Beatmo. Ze maken vooral oldskool hiphoptracks met West-Vlaamse teksten. Dogwalker (16.45 uur), de groep van Nikolaas Debusschere, staat garant voor opzwepende, melodieuze, melancholische pop.

Het hardere werk komt er om 18.30 uur aan met de metalband Highway Jack. Zij combineren ruwe complexe riffs en sferische melodieën met catchy screaming vocals. Ultrapop hits zijn het handelsmerk van Jérémie Vrielynck (20 uur). Hij bespeelt meer dan 10 instrumenten, schrijft al zijn muziek zelf en bereikte al verscheidene keren de Top 10. Er wordt om 21.45 afgesloten met Def Value. De groep van zanger-frontman Marino Dendooven ontstond in 1996 en haalde na een lange stilte de instrumenten van zolder om nog eens te knallen. Een salvo aan hits en meezingers, ambiance, nostalgie en plezier zijn verzekerd.

(RD)

Tickets:www.deerlijkontpopt.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.