https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

1.500 bezoekers genieten van festival De Waterbek in Ardooie: “We hadden dit echt nodig”

Zo'n 1.500 mensen genoten van het festival in Ardooie. © BFR
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Zo’n 1.500 bezoekers genoten vrijdagavond nabij het bufferbekken in Ardooie van het festival De Waterbek. “We moeten nog steeds voorzichtig zijn, maar hadden dit echt nodig”, aldus burgemeester Karlos Callens.

“Is everybody happy?” Een enthousiaste burgemeester Karlos Callens (Groep 82) zorgde vrijdagavond onmiddellijk voor entertainment nabij het bufferbekken. Zo’n 1.500 aanwezigen keek reikhalzend uit naar een eerste festival sinds lang in onze regio.

“Twee maanden geleden hebben we, ondanks het feit dat we niet wisten hoe de coronacrisis zou evolueren, de knoop doorgehakt. Het familiefestival De Waterbek zou doorgaan. Dat is een goede beslissing geweest. We zaten door corona lang in een gevangenis, We zijn los, maar moeten nog steeds oppassen”, aldus de burgemeester.

Weergoden gunstig gezind

De aanwezigen konden zittend genieten van optredens van Jaap en Pommelien, de Guy Swinnen Band en van Cleymans & Van Geel. Dj Dennis Cartier, zelf afkomstig uit Ardooie, zorgde voor de afsluiter van het festival. “We zijn heel tevreden met de opkomst. Je merkt echt dat mensen hier nood aan hadden”, aldus Callens.

De aanwezigen namen met maximaal acht plaats aan een van de tafeltjes die voor het podium stonden opgesteld. “Onze medewerker Tobias Callewaert heeft enorm veel tijd gestoken in de voorbereiding van het festival. Na een sombere week waren de weergoden ons ook goed gezind. We zijn hele tevreden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.