Europees STARTS-project verenigt kunst, wetenschap en bedrijven voor duurzame innovatie

Redactie KW

Cleantech hub Snowball en kunst- en onderzoeksplatform Gluon organiseerden een tweede evenement in kader van het Europees Regional S+T+ARTS Centers project, genaamd ENTROPIES. S+T+ARTS wil duurzame innovatie stimuleren door kunstenaars, wetenschappers en ondernemers te verenigen rond de huidige ecologische, sociale en economische uitdagingen.

Het Europese S+T+ARTS initiatief verenigt wetenschap (Science), technologie (Technology) en de kunsten (ARTS) als antwoord op de groeiende vraag naar sociale en ecologische innovatie en de link naar het digitale. Om het project uit te dragen, zijn er regionale S+T+ARTS centra aangeduid in enkele Europese regio’s. Een van die centra is gevestigd in de splinternieuwe cleantech hub ‘Snowball’ in Harelbeke.

Samen met Gluon organiseren zij verschillende evenementen in het teken van S+T+ARTS gevuld met workshops en tentoonstellingen. Tijdens het evenement kregen deelnemers lezingen en workshops over nieuwe ideeën en inzichten voor de transitie naar een duurzame CO2-neutrale toekomst. De lopende tentoonstelling reikt hen inspiratie en alternatieven aan voor duurzame innovatie. De tentoonstelling is te zien in Snowball in Harelbeke. (PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.