Etienne Vankeirsbilck uit Oostrozebeke gehuldigd in Shanghai voor 30.000 man

Ter gelegenheid van het tiende Folk Art Festival van 25 oktober tot 3 november in het Chinese Shanghai werd Oostrozebekenaar Etienne Vankeirsbilck, medestichter van het festival, ter plaatse gehuldigd door het stadsbestuur van Shanghai.

Etienne Vankeirsbilck werd gehuldigd in Shangai samen met Zhu Yun Fang van het ministerie van cultuur. © Foto CLY

Etienne Vankeirsbilck onderhoudt al sinds 1988 heel nauwe banden met het Chinese stadsbestuur van Shanghai. “In 1989 werd mij voor de eerste keer door een Chinese delegatie, die ik ontmoette in Wenen, gevraagd om mogelijks te helpen bij de opstart van een volksdansfestival in Shanghai”, legt Etienne uit. “De vraag kwam van het Ministerie van Cultuur en ik heb meteen positief geantwoord. In oktober 1994 volgde het eerste festival in Shanghai met mijn medewerking. Ik zou instaan voor het vastleggen van de groepen voor dat tweejaarlijkse festival. Intussen ben ik op alle festivals van Shanghai aanwezig geweest en dat zijn er tien in totaal.”

Last van tijdsverschil

“Voor de tiende editie werd ik speciaal uitgenodigd en ik werd er officieel gehuldigd voor 30.000 man op de openingsvoorstelling. De Chinezen zijn mij bijzonder erkentelijk voor mijn medewerking. Ik ga er telkens heel graag naar toe, maar door mijn leeftijd ervaar ik door het grote tijdsverschil van zeven uur wel wat problemen bij de terugkomst”, rondt Etienne af.

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.