Els Moors en Aurélien Dony zijn de nieuwe dichters voor de residentieweek in Reservaat van Traagheid

© gf
© gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

In het Huis van de Dichter in Watou, dat voor even het ‘Reservaat van Traagheid’ is, verblijven Els Moors en Aurélien Dony om aan nieuwe gedichten te werken. De dichters ontmoeten elkaar voor het eerst in het kader van de derde residentieweek van het Reservaat van Traagheid. Tijdens het festival van de Traagheid in Brussel zullen de werken voorgesteld worden.

“In dit reservaat kunnen anderstalige dichters elkaar in alle traagheid leren kennen, kunnen ze samen dwalen in de stilte van de Vlaamse Velden, langzaam bouwen aan een nieuw landschap van gedeelde taal”, zei dichter des Vaderlands Carl Norac.

Tot begin 2009 was het Huis van de Dichter de woning van Gwij Mandelinck, oprichter, bezieler en organisator van de Poëziezomers van Watou. Sinds februari 2018 wordt het Huis van de Dichter zestien weken per jaar opengesteld als residentie voor auteurs.

Nog tot vrijdag 11 juni verblijven Els Moors en Aurélien in het Huis van de Dichter dat voor even tot het ‘Reservaat van Traagheid’ wordt omgedoopt. “Het poëziedebuut van Els Moors (1976), ‘Er hangt een hoge lucht boven ons’ werd genomineerd voor de C. Buddingh prijs en bekroond met de Herman De Coninckprijs voor het beste debuut. Van 2018 tot 2019 droeg ze de titel Dichter des Vaderlands van België. Aurélien Dony (1993) is een dichter, zanger en performer. Hij neemt deel aan zowel nationale als internationale literatuurfestivals. Op dit moment schrijft hij aan zijn eerste theaterteksten en binnenkort komt zijn debuutroman uit” zegt Peter De Roo van het Huis van de Dichter.

Het Reservaat van Traagheid is een project van VONK & Zonen, in samenwerking met alle partners van Dichter des Vaderlands , Huis van de Dichter , en met de steun van Literatuur Vlaanderen .

(LBR)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten