Eerste topverdachte ligt uit De Mol, West-Vlamingen houden stand!

In Vietnam, het Land van de Rijzende Draak, strijden 9 spelers om de Mol te ontmaskeren en de eerste onverklaarbare handelingen en bijhorende chaos springen al meteen in het oog! Alle kandidaten, behalve Liesbeth en Joeri, proberen zich verdacht te maken. Werk gespaard voor de echte Mol, die dan ook in haar/zijn vuistje lacht…

Opdracht 1: het bereiden van Cha ca (Gemarineerde gegrilde vis met rijstnoedels) met 5 duo’s voor 3.000 euro

Als u het mij vraagt stond het in de sterren geschreven dat deze opdracht moest mislukken. De duo’s geven informatie ivm ingrediënten en bereidingswijze aan elkaar door en met de gedachte dat er ook een Mol aanwezig is zal daar zeker een stokje voor gestoken worden. De kandidaten bouwden ook blokkentorens, maar ook hier hetzelfde euvel. Een Mol kan dan misschien goed graven, van bouwen (en geld verdienen) heeft hij of zij veel minder kaas gegeten. Tsjakkaa ipv Cha Ca. Nul euro verdiend!

Eerste topverdachte ligt uit De Mol, West-Vlamingen houden stand!

Opdracht 2: in 2 teams vastgeketend 5 kilometer afleggen voor 4.000 euro

Er worden twee teams gevormd, namelijk een sterk (beide West-Vlamingen Bas en Martijn, Elisabet, Kaat en Joeri) en een zwak (Bruno, Axel, Ingrid, Liesbeth en Eva) en de bedoeling is dat het zwakste team even snel het parcours aflegt als het sterkste. Volgens mij zat de Mol in het zwakke team, want zij bepaalden of er al dan niet geld verdiend werd! Zij moesten sneller lopen dan het sterke team, maar die snellere kandidaten moesten snel genoeg de 5 kilometer afleggen om geld te verdienen. Een beetje ingewikkeld allemaal, maar uiteindelijk leverde de opdracht in totaal 1.450 euro op!

Eerste topverdachte ligt uit De Mol, West-Vlamingen houden stand!

En na de fysiek zware beproeving was het tijd om de 20 vragen op te lossen over de identiteit van de Mol. De kandidaat die het minst weet over het doen en laten van de Mol vliegt onherroepelijk naar huis en die twijfelachtige eer viel te beurt aan Liesbeth, de sympathieke HR consulente uit Oostakker. Niemand wil als eerste het spel verlaten, maar na studente Jessica in 2017 en psychologe Kelly vorig jaar is het dus weeral een vrouw die als eerste sneuvelt.

Eerste topverdachte ligt uit De Mol, West-Vlamingen houden stand!

Een klein overzicht van enkele zaken die opvielen:

Bas en Martijn zijn winnaars, kandidaten die er echt vol voor gaan. Af en toe wel eens wat zand in de ogen strooien van medekandidaten, zodat de West-Vlamingen toch niet volledig onverdacht zijn, maar schrijf maar op: geen mol!

Mijn voorlopige Mol Eva, advocate, verklaart van zichzelf dat ze zonder lenzen zelfs niet herkent wie voor haar staat. Een beetje blind dus, blind als een mol?

Elisabet knoeide er net als haar medekandidaten regelmatig op los in de keuken tijdens de eerste opdracht en in de wagen verklaarde ze haar info te willen verkopen voor 10 euro, aangezien ze toch nooit kan winnen. Een beetje doorzichtig, nee?

Als er eentje bijloopt die ik volledig uitsluit als Mol, dan is het wel de Limburgse ploegbaas Joeri. Geen gezever, maar recht op doel af, zo leren we hem kennen daar in Vietnam! Joeri zal moeten opletten dat hij de volgende afvaller niet wordt en dus dezelfde weg opgaat als Liesbeth. Ook zij weet nu dat 100% eerlijkheid nooit loont in De Mol.

Eerste topverdachte ligt uit De Mol, West-Vlamingen houden stand!

Op naar volgende week, dan weten we ongetwijfeld weeral een beetje meer!

Mollengroetjes, Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.