Eerste namen van ParkPop 2020 in Oostkamp bekend

© PH
Redactie KW

Het Oostkamps ParkPop Festival zal plaatsvinden van 21 tot 23 augustus 2020. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het ParkPop-comité blikte kersvers voorzitter Kevin Claeys terug op vorig jaar.

“De weergoden waren ons bijzonder gunstig en zorgden ervoor dat er op zaterdag zo’n 8500 toeschouwers naar de festivalweide aan het Beukenpark kwamen. Het optreden van Channel Zero zal daar ook wel iets mee te maken hebben. Op zondag mochten we 6500 mensen ontvangen, wat het totaal toch weer op 15 000 aanwezigen bracht. Alweer een succesjaar dus. Dat maakte het voor ons mogelijk om een deel van de opbrengst te schenken aan goede doelen. Het voorbije jaar kozen we voor het project X-mas4all, Doof&Jong, De Gempersteeg en de MUG-heli. Uiteraard gaat mijn dank ook uit naar de 300 vrijwillige medewerkers en de sponsors die ParkPop helpen gratis houden. Dat wij het hoofd boven water kunnen houden, hebben wij zeker aan hen te danken. Voor het organiseren van een festival mag je toch rekenen op het budget dat je nodig hebt voor de aankoop van een gewoon huis in Oostkamp. En dan mag je nog niet te zot doen. En als je de huizenprijzen een beetje kent, dan weet je dat dat niet niets is!”

“Het bestuursteam is ondertussen ook aangevuld met Patrick-jr. Geers. Hij doet de taken die ik vroeger op mij nam. Hij is terreinverantwoordelijke. Dat is sowieso niet meer te combineren met mijn taak als voorzitter”, gaat Kevin Claeys verder. “Ook Stijn Degrande die vorig jaar al even het team aanvulde, wordt nu een volwaardig bestuurslid en ondervoorzitter.”

Als we de affiche overschouwen dan bemerken we weer enkele klinkende namen. Het valt ook op dat er dit jaar maar één Tribute-band op het programma staat. Vandaag wil Kevin nog maar twee namen lossen aan het grote publiek: De groep ‘Funeral Dress’, een Belgische punk-rockband uit de Kempen die zijn 35-jarig bestaan viert, bijt de spits af op zaterdag 22 augustus. Op zondag 23 augustus zullen de jongeren alvast heel tevreden zijn met de komst van ‘Gio Kemper’. Kemper is op televisie te zien in de serie Nachtwacht en speelt mee in een Ketnet-musical en De KetnetBand. De komende dagen wordt er elke namiddag een nieuwe naam bekend gemaakt van de affiche. Zo zullen we vrijdag in de gedrukte krant al de hele zaterdagaffiche kunnen bekend maken.

Op vrijdag 21 augustus wordt er in de festivaltent ook weer de grote ParkPop-festivalquiz gehouden met de flamboyante quizmaster Koenraad Sörensen. Er worden slechts 80 ploegen toegelaten. De start van de inschrijvingen wordt op de website en op Facebook aangekondigd.

(PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.