Een ode aan de deuredoeners: KW pakt uit met een krant over de vele harde werkers

Bart Casteleyn
Bart Casteleyn Hoofdredacteur KW

Coronacrisis of niet, op Goede Vrijdag ligt De Krant van West-Vlaanderen opnieuw in de krantenwinkel of in jouw brievenbus. De redactie maakte deze keer een krant die in het teken staat van de deuredoeners. Want heel veel West-Vlamingen goan en bluuvn goan in coronatijden.

De krant opent met een S.O.S. De situatie in onze rusthuizen is alarmerend: onze ouderen en hun verzorgers verdienen meer hulp. Paul Cappelier, de West-Vlaamse voorzitter van de Belgische federatie van zorgkundigen, haalt hard uit in een interview. “De woonzorgsector is jarenlang mismeesterd.” We laten ook stemmen horen uit het zwaar getroffen woonzorgcentrum Westervier in Brugge. Zestien coronadoden werden er al geteld. “Wij staan machteloos”, laat het personeel weten. Maar ze doen door, met meer overtuiging dan ooit.

Een ode aan de deuredoeners: KW pakt uit met een krant over de vele harde werkers

Daarom ook geven wij in onze krant een pluim aan de vele ‘deuredoeners’ die momenteel de wereld doen verder draaien. De mensen in de zorg zijn helden, maar ze zijn niet alleen. Ook onze rekkenvullers, kleine zelfstandigen, bakkers en boeren goan en bluuven goan.

De Krant van West-Vlaanderen is deze week weer dikker dan ooit. Onze nieuwe lifestylerubriek focust letterlijk op Het Goeie Leven. Het staat boordevol inspirerende tips om thuis toch een fijne tijd te beleven én er zijn uiteraard enkel k-eilekkere paasrecepten. Daarnaast zorgen we weer voor extra speelplezier met een acht-pagina’s-Tellende puzzelkrant.

Bij het KW-pakket zit uiteraard ook jouw vertrouwde lokale krant. 40 pagina’s met al het nieuws uit jouw gemeente. Samen met De Krant van West-Vlaanderen een serieus stuk leesvoer.

KW ligt vanaf vrijdag 10 april bij de krantenverdeler en in de supermarkt. Als je onze krant gaat halen, respecteer dan graag alle richtlijnen van de overheid. Met dank en hou jullie gezond.

Wil je het huis niet verlaten maar vrijdag toch onze krant lezen? Dan kan dat digitaal op je PC, laptop, tablet én smartphone via onze digitale krant op www.kw.be of download de app ‘De Krant van West-Vlaanderen’ via de App Store of de Play Store.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.