Echtpaar Catteeuw wint cultuurprijs in Oostende

Redactie KW

Het echtpaar Antoon Catteeuw en Mieke Barbier wint de Prijs Cultuurraad. De prijs, in 1988 voor het eerst uitgereikt, wordt geschonken aan een persoon of een vereniging die zich extra verdienstelijk maakt op cultureel vlak in Oostende.

Antoon en Mieke werden voorgedragen door Fotoclub De Meeuwen en Heem- en Geschiedkundige kring De Plate. De Fotoclub argumenteert de nominatie als volgt: “Twee mensen die zich sedert meer dan 40 jaar onbezoldigd inzetten voor onze verenigingen en daarbij de cultuur in het algemeen en in Oostende behartigen.”

De Heemkring benadrukt de gedrevenheid en wilskracht van het koppel ten bate van het culturele leven, net als hun kritische inzet en bedachtzaam leiderschap. Andere genomineerden waren het koor Ier & gunter en Gerard Daniëls. Antoon Catteeuw, in een vorig leven docent stedenbouwkunde en ruimtelijke planning aan de Hoge School Antwerpen, is algemeen coördinator van de Cultuurraad en zijn vrouw Mieke, vroeger administratief medewerkster bij de vzw Dienst Geestelijke Gezondheidszorg, is sinds 2006 penningmeester van de Cultuurraad. Het echtpaar kreeg de Bronzen Torso van wijlen August Michiels overhandigd uit de handen van de winnaar van vorig jaar Willy Barbier. De Cultuurraad is precies 50 jaar actief en één van de eerste die in Vlaanderen werd erkend door het federale Ministerie van Nederlandse cultuur.

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.