https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dries uit Zuienkerke zoekt lief via Boer zkt. Vrouw: “De tijd is rijp, ja”

Dries mag vanavond de brieven openen: zit daar een potentieel lief tussen? (Foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Vanavond werden op VTM opnieuw enkele boeren voorgesteld die met het bekende programma Boer zkt. Vrouw hopen een lief te vinden. Eén van hen is Dries Claeys (31) uit Zuienkerke, die een paardenpension op het erf van zijn ouders runt.

Het VTM-programma Boer zkt. Vrouw zoekt het dit seizoen dichter bij huis. Zondagavond stelden ze enkele nieuwe boeren voor die hopen om een lief te vinden. Ook Dries Claeys uit Zuienkerke wil graag wat meer romantiek in zijn leven. Vandaag staat vooral het werk centraal. Logisch ook, want op het bedrijf van Dries en zijn ouders is altijd wat te doen. Naast akkerbouw en vleesvee runnen ze ook een paardenpension. “Mijn vader is een grote paardenliefhebber en had een aantal jaar geleden stallen gebouwd. Iemand kwam op een dag vragen of we ze niet verhuurden. Zo ging de bal aan het rollen. Vandaag hebben we een grote loods met een piste. Samen met de stallen onderhoud ik die, en op kalmere momenten spring ik elders bij. Dan kan ik echt genieten van de variatie en de vrijheid in volle oogstseizoen.”

“Ik zoek vooral iemand die sociaal, enthousiast en optimistisch is”

Om te ontspannen, gaat Dries graag uit. Maar veel leeftijdsgenoten zijn intussen al getrouwd, hebben kinderen… “Dan begin je daar toch eens bij stil te staan. Wat wil ik nog?” Een vriend van Dries had de makers getipt en die zag dat wel zitten. “Ik beschouw het als een soort avontuur, een kans om werk te maken van een lief. En ik wil die kans grijpen. Ik ben er helemaal klaar voor, en ik wil er ook voor gaan. Ja, ik ken het programma goed. Zeker de laatste jaren merk je dat ze jonge enthousiaste boeren naar voren schuiven en ook tonen hoe het landbouwleven in zijn werk gaat. De tijd was rijp om mee te doen. Als ik nog een paar jaar zou wachten, zou ik daar misschien spijt van hebben. De liefde komt vanzelf, dacht ik altijd, maar blijkbaar moet het nu toch een handje geholpen worden.” (lacht)

Maar op welk type valt Dries? “Iemand die sociaal, enthousiast en optimistisch is. Iemand die ook echt samen een toekomst wil opbouwen. En dat hoeft niet binnen het bedrijf overigens. Als een vrouw haar eigen carrière wil nastreven, is dat natuurlijk ook ok. Zolang ze maar begrip heeft dat ik al eens een uur langer moet werken of dat het werk even voorop staat.”

De opnames voor de aflevering waarin hij werd voorgesteld vonden onlangs pas plaats. “Ik was de weken en dagen daarvoor best nerveus, maar ik was meteen op mijn gemak gesteld door de ploeg. Ik kijk uit naar wat er nu nog op mijn pad komt de volgende weken en maanden.” En vooral wié waarschijnlijk…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten