Drie West-Vlaamse artiesten laten nummer ‘Bluv’ vijf jaar rijpen voor publicatie

Op de foto poseert Tomas Vanderbeke. Hij werkte voor het nummer samen met Jonas Casier en Dieter Meeuws. © KDS
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Vrijdag 3 juli is een hoogdag voor JTOTHEC (Jonas Casier uit Kuurne), MC Equal (Tomas Vanderbeke uit Kuurne/Kortrijk) en D. Meeuws (Dieter Meeuws uit Roeselare) want dan gaat hun nummer ‘Bluv’ officieel online. Het nummer is het resultaat van een samenwerking die maar liefst vijf jaar geleden startte en nu pas afgewerkt werd.

Het lied zit vol funky vibes en wordt gecombineerd met energieke zang en raps. “Het nummer ademt positiviteit uit en vertelt over het dagelijks piekeren over bepaalde keuzes”, verduidelijkt Tomas Vanderbeke.

Het verhaal van het trio begint vijf jaar geleden toen Dieter Meeuws en Tomas Vanderbeke elkaar ontmoetten en samen een track wilden opnemen. “We kenden ook allebei Jonas Casier en stelden hem de vraag of hij eraan wilde aan meewerken. Al snel volgde er een positief antwoord. Het duurde dan ook niet lang alvorens de eerste strofes en beats onderling werden gelanceerd”, vertelt Tomas.

Meerdere versies

Echter gooiden lopende projecten en het werk roet in het eten om in een snel tempo tot een eindproduct te komen. “Iedereen had wel zijn eigen lopende projecten in combinatie met jobs en een huishouden blijft er niet altijd veel tijd over en al zeker niet als al deze agenda’s moeten matchen. Er werden ook meerdere versies van het nummer gemaakt om de best mogelijk combinatie te vinden tussen tekst en muziek. Muziek moet ook eerst soms nog wat rijpen en je mag best kritisch zijn op je eigen werk.”

Vijf gerijpt

Uiteindelijk duurt het vijf jaar, dag op dag, tot de officiële voorstelling van het lied. “Het goede nieuws is dat de track al opgenomen werd nog voor corona en het plan om de plaat uit te brengen, zat gelukkig al in een eindstadium. Voor Dieter en Jonas, die al een rijkelijk archief hebben, heeft de crisis minder impact gehad dan voor mezelf. Ik ben nog maar een goede vijf jaar actief en werk dus nog aan een uitgebreid repertoire”, aldus Tomas Vanderbeke.

Gelukkig is de toekomst een stuk rooskleuriger geworden voor de artiesten. JTOTHEC is momenteel bezig aan zijn tweede album, het vervolg op ‘Somebody Had To Make This Record’. D. Meeuws werkt rustig verder met NTREK aan een vervolg op hun plaat ‘Calping’, terwijl MC Equal blijft voortwerken aan zijn eerste album. Later dit jaar mogen we nog twee nieuwe samenwerkingen verwachten van MC Equal.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.