Drie redenen waarom de Mol een West-Vlaming is

Hoe ver zou jij gaan om de identiteit van de Mol te achterhalen? De helft van de kandidaten is intussen naar huis en wie nu overblijft, is zonder twijfel een hele sterke kandidaat. Of… is zélf de Mol natuurlijk! Zesde aflevering vandaag, de finale is duidelijk in zicht!

Opdracht 1: Gracht van Fortuin

(nul euro verdiend)

Dag 14 in Mexico en voor de eerste opdracht spelen de kandidaten drie spelletjes ‘Rad van Fortuin’, terwijl achtereenvolgend Baha en Pieter blind een tortilla proeven, Joke en Pascale liedjes achterstevoren zingen en Baha en Lloyd toograadseltjes oplossen! Als iedereen uitgespeeld is en de teller op 1.125 euro staat, stelt Gilles voor om voor dubbel of niets te spelen.

Drie redenen waarom de Mol een West-Vlaming is

Eén iemand kan het gewonnen bedrag verdubbelen door een superronde te spelen. Lloyd, die het vertrouwen van de groep krijgt, faalt echter in zijn opdracht. Toegegeven: de te raden oplossing ‘Koning Filip’ was niet echt voor de hand liggend.

Opvallend: de groep (met speciale vermelding voor Joke en Lloyd) was héél goed op dreef, maar de Mol weet natuurlijk dat er op het eind dat moeilijk spelletje aankomt en… Gilles De Coster vervangt op grandioze wijze en op zijn eentje zowel quizmaster Walter Capiau als assistente Aurore.

Opdracht 2: De beproevingen

(2.200 euro verdiend – 4 van de 5 beproevingen gelukt)

Laatste opdracht in Mexico City en tevens een belangrijke dag voor de 4 overgebleven kandidaten. Ze kunnen de Mol (en de overige kandidaten) op de proef stellen en vanop een afstand de reacties te bekijken.

Drie redenen waarom de Mol een West-Vlaming is

In de controlekamer moeten de kandidaten achtereenvolgens een hete peper eten, een filmpje bekijken die niet voor de kijker met een gevoelige maag bestemd is, je hand in een mystery box stoppen, gevuld met kakkerlakken (XXL-formaat), een stinkbom trotseren en blootsvoets gekietel doorstaan. Arme kandidaten, want de Mol krijgt altijd een light versie van de beproeving te doorstaan…

Opvallend: de eerste beproeving, gekozen door Pieter en als enige niet tot een goed einde gebracht, maakt ons iets wijzer. Joke wil niet eens beginnen aan haar peper, met als resultaat dat er géén 1.000 euro gewonnen wordt en Baha lijkt toch verdacht weinig moeite te hebben om die peper te verorberen. Kreeg hij iets anders voorgeschoteld?

Opdracht 3: de geitenhoeders van San Baltazar

(800 euro verdiend)

Iedere kandidaat krijgt een geit tot haar/zijn beschikking en de bedoeling is dat gezamenlijk de eindstreep wordt behaald. Op twee haltes kunnen er extra geiten gewonnen worden wat de kudde omvangrijker, maar ook minder controleerbaar maakt. De kudde bereikt de aankomst, maar daar komt weeral eens een aapje uit de mouw…

Drie redenen waarom de Mol een West-Vlaming is

Gilles stelt voor om ieder geitje, in plaats van 200 euro te laten opbrengen voor de pot, te ruilen voor een loterijticketje met als inzet… een vrijstelling! Daarom worden die geitjes in een aparte weide geplaatst en het eerste geitje dat van een tortilla proeft wint! Pieter ruilt heel zijn kudde (5 geitjes) voor een kans op de vrijstelling en het loont! Zijn geitje heeft de grootste honger!

Opvallend: Joke kiest bij aanvang precies voor de leider van de kudde, terwijl Lloyd de grootste speelvogel mag hoeden. Op het einde kan er gekozen worden voor ofwel de vrijstelling ofwel geld in de pot. Joke gaat niet voor de vrijstelling met haar 3 geitjes, terwijl Pascale 1 geit omruilt voor geld: 800 euro dus…

De eliminatie is superspannend en het doek valt spijtig genoeg voor onze knappe dierenarts. Is Joke dood? Joke is dood, spijtig genoeg… ‘De Mol’ is met Joke één van haar meest competitieve kandidaten verloren. Ze geeft ook toe dat ze niet weet wie De Mol is en dat ze geen spijt heeft van het niet kiezen voor de vrijstelling!

Volgende zondag valt de beslissing wie het ticket in de wacht zal slepen voor de zo gegeerde finale. Eén vrouw en drie mannen nemen het dan tegen elkaar op en dan weten we welke drie kandidaten op 13 mei de finale zullen spelen.

Natuurlijk duimen we dan voor onze 3 dappere West-Vlamingen! Aan priester Pieter uit Assebroek, marine officier Pascale uit De Haan en student Lloyd uit Avelgem om de West-Vlaamse eer te verdedigen! Zo benieuwd wie uiteindelijk de geldpot wint (voorlopig een matige 19.725 Euro), wie verliezend finalist wordt en last but not least…wie dit seizoen de Mol is!

PS. Lloyd blijft mijn verdachte nummer 1.

Tot volgende week voor de zevende aflevering!

Mollengroetjes,

Marc

Nog meer info vinden jullie in de Mollengroep op facebook: https://www.facebook.com/groups/Mollengroep/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.