Doe Maar is de eerste naam op affiche van Festival Dranouter

Redactie KW

Met Doe Maar geeft Festival Dranouter zijn eerste naam prijs. De Nederlandse band staat geprogrammeerd op vrijdag 4 augustus. Festival Dranouter vindt in 2017 plaats van 4 tot en met 6 augustus.

Doe Maar was van 1978 tot 1984 erg populair. De groep smeedde met invloeden uit ska, punk en reggae een eigen vorm van Nederpop. Doe Maar was gebouwd rond het duo Ernst Jansz en Henny Vrienten en scoorde hits met onder meer ‘Sinds 1 dag of 2 (32 jaar)’, ‘Smoorverliefd’, ‘Doris Day’, ‘Is Dit Alles’, ‘Pa’, ‘De Bom’ en ‘1 Nacht Alleen’. Sinds 2000 komt de groep af en toe terug bijeen voor een optreden of tournee. Doe Maar stond in het voorjaar nog in de Antwerpse Lotto Arena, al blijven Belgische concerten erg schaars, zeker in festivalsetting. Al pakken de Lokerse Feesten daags nadien ook met die naam uit, zo klinkt het daar dinsdagochtend.

Terugkeer naar de roots

De organisatie blijft voor de 43ste editie bij de succesformule van de voorbije twee jaar. Sinds 2015 wordt Festival Dranouter in het centrum van het pittoreske West-Vlaamse dorp georganiseerd, wat een terugkeer naar de roots betekent. “In 2017 zetten we alles op alles om ons evenement te verfijnen en te versterken. We halen het onderste uit de kan om opnieuw een frisse combinatie van straffe concerten, verrassende randanimatie, leuke kinderprogrammatie en veelkleurige foodstands af te leveren”, aldus Festival Dranouter.

Vanaf dinsdag 13 december start de verkoop van de vrijdagtickets. Er liep sinds 1 december een vroegboekactie met tal van voordelen. Vorig jaar lokte het muziekfestival 45.000 muziekliefhebbers naar de Westhoek.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.