Documentairereeks ‘VDB. Ik ben god niet’ vanaf eind april op Canvas

Tien jaar na het overlijden van Frank Vandenbroucke brengt Canvas vanaf maandag 22 april een zevendelige documentairereeks rond het leven van de flamboyante wielrenner uit Ploegsteert. De zender loste alvast een generiek met een prominente rol voor een andere West-Vlaming, rapper Brihang.

In zeven afleveringen wordt het levensverhaal van Frank Vandenbroucke geschetst. © Getty Images

Op 12 oktober 2009 overleed Frank Vandenbroucke in onduidelijke omstandigheden op een hotelkamer in Senegal. Het leven van VDB was er eentje met heel wat ups en downs: van glorie in Luik-Bastenaken-Luik naar dopingperikelen, van liefde voor zijn Sarah tot drugsverslavingen. In de zevendelige documentaire doen vrienden, familie en naasten zijn levensverhaal: ouders Jean-Jacques Vandenbroucke en Chantal Vanruymbeke, zus Sandra, oom Jean-Luc, dochter Cameron, Patrick Lefevere, Johan Museeuw, boezemvriend Nico Mattan en vele anderen

De titel van het programma is een verwijzing naar de autobiografie van Frank Vandenbroucke uit 2008, ‘Ik ben God niet’. In de documentaire passeren fragmenten uit die autobiografie, die de rode draad vormen doorheen de zeven afleveringen. De fragmenten worden ingelezen door de Knokse rapper Brihang. Bekijk hieronder alvast de generiek van het programma.

(PL)

https://www.youtube.com/watch?v=6-PmrUtC6Gw

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.