Dochtertje van Brugse schepen maakt haar opwachting in ‘Opvoeden doe je zo’ op VIER

Lilou in de televisiestudio, met haar ouders op de achtergrond. © VIER
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

Lilou, het 9-jarige dochtertje van Pablo Annys en Vanessa Flamez, is donderdagavond te zien in het VIER-programma ‘Opvoeden doe je zo’. De bezige bij krijgt voor de gelegenheid een stel nieuwe ouders: ex-atlete Élodie Ouédraogo en acteur Rik Verheye.

De makers van het programma omschrijven ‘Opvoeden doe je zo’ als een unieke en vooral humoristische show vol entertainment, waarin presentator Pedro Elias de Vlaming gidst doorheen de jungle die opvoeding heet. Elke week zijn er twee kinderen tussen 6 en 9 jaar te gast. Zij kiezen hun eigen bekende ouders, die 45 minuten de voogdij over hen krijgen. Samen gaan ze op zoek naar de ideale opvoeding. Op donderdag 22 oktober is Lilou Annys, de dochter van de Brugse schepen Pablo Annys en zijn echtgenote Vanessa Flamez een van de deelnemers. Het meisje wordt in het programma gekoppeld aan Élodie Ouédraogo en stadsgenoot Rik Verheye. Die laatste heeft alvast een streepje voor, want net als papa Pablo staat hij bekend als fervente supporter van Club Brugge.

Élodie Ouédraogo en Rik Verheye kregen de voogdij over Lilou tijdens de uitzending.
Élodie Ouédraogo en Rik Verheye kregen de voogdij over Lilou tijdens de uitzending.© VIER

Enorm geamuseerd

“Via Lilou haar school, De Triangel in Sint Andries, kwam de vraag of er interesse was om in te schrijven voor het nieuwe programma van Woestijnvis”, legt mama Vanessa uit. “Zo belandde Lilou na een aantal maanden in de finale selectie van zestien kindjes. Er zijn namelijk acht afleveringen en dus ook acht duo’s. De selecties waren wel vrij pittig. Eerst moest Lilou een schriftelijke en mondelinge selectie doorstaan, daarna werd ze geïnterviewd tijdens een lange videocall en ten slotte waren er nog twee selecties in de studio’s van Woestijnvis. Voor ons is het voornaamste dat Lilou zich tijdens de voorselecties en opnames enorm heeft geamuseerd. Het leukste vond ze haar stel nieuwe ouders en immer grappige en lieve Pedro.”

Hoewel het voor de 9-jarige Lilou haar televisiedebuut wordt, stond ze ook voordien al bekend als een bezige bij. “Ja, ze heeft véél hobby’s”, lacht Vanessa. “Ze volgt gitaarles en woordkunst-drama in het Brugse conservatorium, speelt hockey bij de lokale hockeyclub, doet ballet en moderne dans bij Rose de Leyn en erfde de teken- en schilderkunsten van haar oma. Pablo’s mama was immers de restauratrice van de Brugse musea.”

‘Opvoeden doe je zo’, donderdagavond om 20.35 uur op VIER.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.