Dj Dennis Cartier viert verjaardagsfeest in De Komeet in Ardooie

Dennis Cartier. © (gf)
Redactie KW

Dennis ‘Cartier’ Parmentier blijft hoge toppen scheren als DJ. Op zaterdag 13 april viert hij zijn 30ste verjaardag op de plek waar het voor hem allemaal begon: jeugdhuis De Komeet. Een uniek verjaardagsfeest met tal van top-DJ’s.

Dennis Parmentier is al een hele tijd sterk bezig, maar de laatste tijd gaat het hard voor de Ardooise DJ. Zijn recentste nummer duikt op in de playlists van artiesten als David Guetta, Calvin Harris en Dimitri Vegas & Like Mike. Onlangs zat hij nog in India voor een optreden en ook bij ons zit hij al een paar zomers aardig volgeboekt, met befaamde festivals als Balaton in Hongarije en Tomorrowland. De komende weken komen we ongetwijfeld meer te weten waar hij te zien en te horen zal zijn, maar ook Ardooie duikt alvast op in het lijstje. Zo treedt hij op tijdens de tweede editie van het Waterbekfestival op 20 juli. Wie hem wat eerder aan het werk wil zien, kan op zaterdag 13 april terecht in De Komeet.

Voordeur

Wie Dennis wat kent of volgt, weet dat hij als 16-jarige zijn eerste schuchtere stappen als DJ zette in het lokale jeugdhuis. En met succes. Dat is hij ook niet vergeten, want hij linkte doorheen de jaren nog graag zijn naam aan De Komeet en trad er nog regelmatig op. Hij is er, niet onterecht, de lokale held. “Toen ik dacht aan een feest voor mijn dertigste verjaardag, kwam ik opnieuw bij De Komeet uit”, aldus Dennis. “Het heeft veel voor mij betekend en ik draai graag voor eigen publiek, al ben ik dan wel nerveuzer dan op eender welk festival.”

Dennis wilde niet zomaar een klassieke birthday bash organiseren, zoals dat heet in het jargon. “Het idee ontstond om een soort event te organiseren dat we ‘voordeur.’ noemen. Ik sta zelf achter de draaitafels, ja, maar nodig ook een paar vrienden uit.”

Bekende collega’s

Op de affiche zien we onder meer Fresh Coast, een Nederlandse DJ die een hit scoorde met Jody Bernal. Dat nummer was al goed voor meer dan 7 miljoen views op YouTube. Ook Greg Dela is van de partij, een jonge DJ uit Oostende. Met Santy M. vindt hij nog een talent uit West-Vlaanderen, meer bepaald uit Kuurne. Mathy komt dan weer uit Antwerpen en tekende ook al present op Tomorrowland, net als Maori.

“Als special act heb ik ook Maximus uitgenodigd, die onlangs een mooie muzikale ode bracht aan Ardooie. Hij brengt dat lied nog eens live.”

Een stevig gevulde affiche dus. Wie mee de verjaardag van Dennis wil vieren, noteert dus maar best zaterdag 13 april in de agenda. Kaarten kosten in voorverkoop vijf euro, vanaf vandaag. “We zetten vooral in op online verkoop. Er zijn zo’n 250 plaatsen beschikbaar, dus wie er bij wil zijn, moet snel zijn.”

(BVB)

Tickets en info vind je op www.facebook.com/denniscartier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.