DJ Blvckprint aan de slag in tattooshop:”Corona zette mijn leven helemaal op zijn kop”

Tom Vansteeland, beter bekend als DJ Blvckprint, gaat vanaf maandag aan de slag als shopmanager en marketingverantwoordelijke bij tattoozaak Inksane. Fulltime, want zijn dj-carrière staat momenteel volledig op pauze. “Corona dreigt elf jaar hard werken volledig van de kaart te vegen”, zegt hij.

Tom Vansteeland samen met Sandy Verfaille van Inksane: “Vijftig boekingen vielen in het water.” (foto SB) © Stefaan Beel

Al sinds zijn zestiende is Tom Vansteeland (27) volledig gebeten door de dj-microbe. Elf jaar later prijkt hij als zijn alter ego DJ Blvckprint al op de 36ste plaats van de Belgian DJ Top 100 en reeg hij in pre-coronatijden de dj-sets in sneltreintempo aan elkaar.

Ook 2020 leek een topjaar te worden, maar toen brak de pandemie los. “Januari en februari waren enorm druk, dat deed het beste vermoeden voor de rest van het jaar”, zegt Tom. “Mijn zomer stak al snel bomvol. Voor de tweede keer om Tomorrowland, Hype-o-Dream, Land of Love, een eigen podium op Dreambeats… Ik had begin maart al zeker vijftig boekingen voor de zomermaanden, die werden natuurlijk allemaal geannuleerd.”

Alles op pauze

Tom schat dat het aantal gemiste optredens rond de tweehonderd moet schommelen. “Ik werk doorgaans per weekend vier tot vijf sets af, dan is de rekening snel gemaakt. In plaats daarvan zit ik al meer dan een half jaar gewoon in mijn kot. Leuk is dat niet, want corona dreigt elk jaar hard werken volledig van de kaart te vegen.”

De coronacrisis dreigt elf jaar hard werken volledig van de kaart te vegen

Ook 2021 oogt uiterst onzeker, aldus Tom. “De hele eventsector zit op zijn gat, hé. Alle grote festivals beginnen normaal nu met hun voorbereiding. Maar hoe moeten ze nu aan de slag gaan? En waaraan kunnen ze zich volgend jaar verwachten? Niemand weet het. Ik maak me op voor een jaar waarin veel in de light-versie zal plaatsvinden. Op de echte grote festivals en feestjes, zoals we ze tot voor kort gewoon waren, zal het nog een hele poos wachten zijn, vrees ik. De organisatoren zullen ook geen enkel risico nemen. Hun spaarpotje is het voorbije jaar ook flink geslonken.”

Toch blijft Tom niet bij de pakken zitten. Begin dit jaar richtte hij zijn eigen marketingkantoor The Talk op en blies hij ook Blvck Agency in het leven. Daarmee verzorgt hij de boekingen van beginnend dj- en danstalent. “Maar ook die activiteiten staan nu volledig op pauze. Corona zette mijn hele professionele leven volledig op zijn kop.”

Geen ‘big bang’

Daarom ging hij naar een nieuwe uitdaging op zoek. Vanaf maandag start Tom als shopmanager en marketingverantwoordelijke bij tattoozaak Inksane in de Ardooisesteenweg. “Full-time, want zo bouw ik ook wat zekerheid in”, zegt hij. “Tegelijk kan ik er mijn creatief ei in kwijt. Daar ben ik dankbaar voor. Ik ken de mensen achter Inksane ook zeer goed. Ik ben zelf een trouwe klant en liet al ettelijke tattoo’s door hen plaatsen.”

Bij Inksane zal ik mijn creatief ei kwijt kunnen. Daar ben ik dankbaar voor

“Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe stap in mijn carrière, al droom ik stiekem ook nog van het dj-leven. Ik mis het deejayen enorm. Mensen opzwepen en entertainen, voor een dj is dat eten en drinken. Ik denk niet dat we plots met een big bang geconfronteerd zullen worden. De weg naar het nieuwe normaal zal niet bruusk ingezet worden, maar in fases verlopen. Maar zolang ik binnen afzienbare tijd weer als dj aan de slag kan, ben ik gelukkig. En ondertussen respecteren we de coronamaatregelen tot in de puntjes. Onze gezondheid komt op de eerste plaats.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.