DJ 4T4 van ‘t Hof van Commerce maakt mash-up single op basis van 119 songtekstfragmenten

Stefaan Van Volcem

Kristof Michiels, alias Meneer Michiels, afkomstig uit Heppen, een deelgemeente van Leopoldsburg in Limburg, ging voor Als moeder zingt in zee met zijn ‘t Hof-compagnon Flip Kowlier, Raymond van het Groenewoud en Frank Vander linden. Deze drie coryfeeën staan hem bij in het refrein van voornoemde single.

“Een tijdje geleden was er veel te doen over hoe vernieuwend het wel niet was dat iedereen in het Nederlands begon te zingen”, schrijft Kristof Meneer Michiels (47) op zijn Facebookprofiel. “Ha ha ha”, relativeert hij. “Warm water!”. In Flip Kowlier, Raymond van het Groenewoud en Frank Vander linden vond hij drie metgezellen die zijn mening delen.

119 Nederlandstalige songteksten

Michiels knutselde Als moeder zingt in elkaar. Een mash-upsingle waarin hij zomaar eventjes quotes uit 119 Nederlandstalige songteksten muzikaal aan elkaar last, van Gers Pardoel tot Isabelle A, van Spinvis tot Ann Christy en van Benny Neyman tot Brihang. Als je de videoclip op YouTube aanzet, maar er niet naar kijkt, kan je een quizje houden en raden hoeveel tekstfragmenten je zelf herkent.

https://www.youtube.com/MENEER MICHIELS: Als Moeder Zingt (met Raymond van het Groenewoud, Frank Vander linden, en Kowlier)https://i.ytimg.com/vi/4OMaP9VD63c/hqdefault.jpg480Mixflix2703601.0
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
https://www.youtube.com/user/SoulPower4T4YouTube480video

Als moeder zingt is de voorbode van Wereldburger, het derde album van Meneer Michiels. Dat verschijnt op vrijdag 24 april samen met het bonusalbum Puur Poeier. Aan de alles samen 33 tracks (!) verleenden onder anderen Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal), Hannelore Bedert, No Exp. (het pseudoniem van de Brugse rapper Bram Lagast), Serge Buyse (van ‘t Hof van Commerce), Jeffrey Jefferson (van Ertebrekers) en Boudewijn De Groot hun medewerking. (SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.