DIRK. lost sneak preview van nieuwe single

© gf
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

De band DIRK. geeft nu al een teaser vrij van hun single ‘Toulouse’, een nummer dat je ook zal vinden op hun tweede plaat ‘Cracks in common sense’, die op vrijdag 20 november verschijnt.

Door covid-19 zal 2020 voor velen een jaar zijn om snel te vergeten. Voor DIRK., de grungy en noisy band rond bassist Jelle Denturck uit Ingelmunster, was 2020 echter het jaar van de doorbraak. Met liefst drie singles haalden ze De Afrekening van Studio Brussel.

Dat zijn ‘Artline’, ‘Stay indoors’ (een door de coronacrisis geïnspireerd nummer) en vooral ‘Hit’, het nummer dat de lijst wekenlang domineerde. Bovendien stonden die singles ook nog eens op hetzelfde moment in ‘De Afrekening’, iets wat geen enkele artiest of groep hen voordeed.

Dubbele bodem

Ondertussen kondigt DIRK. op zijn Facebookpagina de release van alweer een nieuwe single aan die ‘Toulouse’ zal heten. Een nummer met een dubbele bodem, want naast de stad in het zuiden van Frankrijk heeft, heeft Denturck het ook over ‘to lose’, verliezen dus.

Platenfirma Mayway Records brengt ‘Toulouse’ op vrijdag 23 oktober uit. Een maand later is er ‘Cracks in the common sense’, de tweede cd van DIRK. Aansluitend volgt een kleine tournee langs de Vlaams clubs om het album live te promoten. Het enige concert in West-Vlaanderen organiseert Muziekcentrum Cactus vzw op zondag 6 december in de Magdalenazaal in Brugge. (svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.