Dimitri Verbrugge nieuwe hoofdredacteur Het Journaal

Dimitri Verbrugge. © VRT
Redactie KW

Dinsdagmorgen werden de nieuwe hoofdredacteurs van de nieuwsdienst van VRT bekend gemaakt. Dimitri Verbrugge wordt hoofdredacteur van Het Journaal en Elke Jacobs wordt hoofdredacteur Digitaal en Jong. Beiden werken al op de nieuwsdienst in een leidinggevende functie.

Dimitri Verbrugge (35) is opgegroeid aan de kust en afkomstig uit Oostduinkerke. Na zijn studies aan de UGent en Erasmushogeschool, is hij in Brussel gebleven en woont nu in Schaarbeek. Hij startte in 2008 bij VRT NWS als redacteur bij het jongerennieuwsmagazine Karrewiet, waarna hij aan de slag ging als verslaggever voor het Journaal. In 2012 werd hij eindredacteur van het Journaal, vijf jaar later nam hij de leiding op zich van de redactie buitenland bij VRT NWS. Verbrugge vervangt Inge Vrancken. Zij besliste in maart om haar functie als hoofdredacteur neer te leggen en opnieuw verslaggever te worden.

Toegankelijk

Liesbet Vrieleman, algemeen directeur Informatie: “Dimitri weet heel goed wat de noden van Het Journaal zijn. Hij zal Het Journaal nog meer journalistieke scherpte bijbrengen. Dimitri is kritisch, heeft oog voor wat nieuws is en weet wat goede beeldverhalen zijn. Daarbovenop heeft hij heel wat ervaring met het aansturen van een

Dimitri Verbrugge, hoofdredacteur Het Journaal: Het Journaal is een nieuwsprogramma voor een breed publiek: het moet dus toegankelijk zijn, maar tegelijkertijd journalistiek scherp én in beeld verteld. Dat evenwicht vinden is een dagelijkse uitdaging, die ik graag aanga samen met het hele team dat het Journaal maakt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.