Dimitri Desmet (SX) ontfermt zich over indiepopband Smashing Birds

© Facebook
Stefaan Van Volcem

De Kortrijkzaan co-produceerde de ep ‘Dark Matters’ van de band rond de Brugse frontman Dieter Geernaert.

Smashing Birds is een vijfkoppig gezelschap dat al een tijdje meedraait. Nadat ze vier jaar gleden de talentenjacht van de Red Rock Rally in Brugge wonnen, kwamen ze een jaar later met de debuut-ep ‘No more Revolutions’ aandraven. Producer was Reinhard Vanbergen, het voormalig Das Pop-lid bekend van zijn hand- en spandiensten voor onder meer Goose, Sons en Tessa Dixson.

Echo’s van Nightcall

Ook voor de tweede ep ‘dark matters’ lenen Smashing Birds hun naam aan een bekende producer. Dimitri Desmet, de mannelijke helft van SX, bedacht samen met de groep haar sound. Op de single ‘Spirits’ zijn echo’s hoorbaar van ‘Nightcall’ van Kavinsky, het prijsbeest uit de soundtrack van de film ‘Drive’, maar doorgaans nestelen Smashing Birds zich op een bedje van indiepop met bijbehorende synthesizers. “‘Spirits’ vertelt het verhaal van hoe sommige mensen nooit echt dood gaan”, zegt Bruggeling Dieter Geernaert “Ze zitten als het ware in ons leven verweven en soms is het worstelen om los te laten en door te gaan. Een duister thema dat aansluit bij de rest van de ep.”

Bevreemdende videoclip

‘Spirits’ kreeg dankzij regisseur Kristof Morlion alias Morlicious een bevreemdende videoclip mee met een hoofdrol voor een selfieman, opgenomen in het schemerdonker in Aalter. De ep ‘Dark Matters’ van de band met Brugse roots en leden uit West- en Oost-Vlaanderen, valt te beluisteren en kun je downloaden via de bekende streamingsites. Fysieke exemplaren vallen aan te schaffen via de band, de groepswebsite en Bandcamp.

(svv)

https://www.youtube.com/watch?v=6vv-MH4ozx4

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.