https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dienst Toerisme gaat in zee met Michiel Hendryckx voor fotoboek en expositie

©Myriam Van den Putte MVO
©Myriam Van den Putte MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Voor de creatie van een uniek fotoboek zet De Panne een samenwerking op met Michiel Hendryckx. Weldra gaat Michiel een jaar lang op pad om de kustgemeente in al haar facetten vast te leggen op de gevoelige plaat. Het resultaat van deze samenwerking wordt een boek en een tentoonstelling.

Michiel Hendryckx behoeft eigenlijk geen introductie. Zijn roots liggen in De Panne, hij is geboren in de ouderlijke woning in Adinkerke. Volgens Michiel (geboren op 19 november 1951) is hij het laatste kind dat in die periode thuis geboren werd. Hij studeerde na zijn humaniora fotografie aan de Gentse Academie. Tijdens zijn opleiding was hij al actief als persfotograaf voor De Gentenaar.

Na zijn studies is Michiel in Gent blijven plakken. Michiel doceerde fotografie aan de Gentse Academie en is ook bekend om zijn televisiewerk (De Laatste Show, De Bende van Wim, Het Bourgondisch Complot, …).

Exposities van zijn werk vormen een belangrijk onderdeel van zijn leven. Zijn veelzijdigheid charmeert hem, maar fotografie en een kritische uitgesproken mening typeren hem.

Andere kijk op dingen

Achter scherpzinnigheid schuilt vaak een bijzondere affiniteit met het onderwerp. Het is net die andere kijk op de dingen die De Panne in al haar facetten zal tonen in het fotoboek en de expositie. Vaak weg van de bewandelde paden en vooral mijlenver weg van afgeborstelde postkaartfoto’s.

Michiel zal vanuit een vaste stek in de kustgemeente vlot overal terechtkunnen, tijdens de vier seizoenen en alle weerfenomenen. Anekdotes en quotes vervolledigen het geheel, en ongetwijfeld zal het resultaat kwalitatief, vernieuwend en uniek zijn. Spontaniteit, emoties, anekdotes, eigenzinnigheid en een fotografisch talent vormen een sublieme combinatie.

Overrompelend

“Het is overrompelend om terug in De Panne te zijn. Na al die jaren is er veel veranderd en toch voelt het nog altijd als thuiskomen”, zegt Michiel.

Burgemeester Bram Degrieck: “We beschikken over een uitgebreide fototheek van onze gemeente, maar die bestaat uit losstaande foto’s, zonder bindend verhaal en eenduidige vormgeving. We zochten dus eerder een kunstenaar dan een fotograaf. Michiel is Pannenaar van origine en gerespecteerd fotograaf. Zijn publicaties zijn bijzonder gewaardeerd. Het wordt een kwalitatief boek met foto’s en korte verhalen. We streven naar publicatie tegen zomer 2022.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.