Didier Waelkens uit Zwevegem treedt aan in The Voice Senior op VTM

Bert Vanden Berghe

In de tweede aflevering van The Voice Senior op VTM zien we vrijdagavond Didier Waelkens (61) uit Zwevegem opduiken. Didier geniet vandaag van zijn vervroegd pensioen. De vroegere tapijtwever liet zich overtuigen door zijn vrienden om zich in te schrijven. Hij stapte het podium op met het nummer Het kan niet zijn van Will Tura.

“Ik ben een fan van Will, ook al omdat veel van zijn nummers in de lijn liggen van wat ik zelf graag breng. Het nummer is er ook eentje waarmee je kan tonen wat je waard bent als zanger, want het is geen gemakkelijk nummer.”

“Ik was best nerveus, ja, maar dat is bij elk optreden. Zeker als je daar staat en wacht tot de muziek wordt ingezet, is dat een beetje doodgaan. (lacht) Maar eenmaal de eerste noten gezongen zijn, ben je vertrokken.”

Soundmixshows

Of een van de juryleden zich omdraaide, kunnen we nog niet meegeven. Al steekt Didier niet onder stoelen of banken dat hij een boontje heeft voor Sam Gooris. “Ik heb Sam gekend in de jaren 90 toen we elkaar vaak tegen het lijf liepen op optredens, onder meer in De Witte Hoeve van Johnny White.”

Didier heeft immers al wat muzikale watertjes doorzwommen. “Eind de jaren 80 had elke kermis wel een soundmixshow. Ik werd tweede op het Belgische kampioenschap in Vichte, met Mijn Leven van Ron Davis, een cover van Frank Sinatra’s My Way. Daar kwam wat aandacht bij kijken en daaruit vloeiden een reeks optredens voort.”

Full-cd met crooners

Didier bracht in 1993 een full-cd uit met zijn favoriet genre: crooners. Gedurende de hele jaren 90 reed hij Vlaanderen rond voor optredens. “Maar ik had te weinig werk om er fulltime van te leven, en te veel werk om het te combineren met mijn job. Ik heb uiteindelijk voor mijn job gekozen.”

De muzikale microbe kreeg Didier van thuis uit mee. “Mijn vader speelde accordeon en trad vaak op met mijn moeder die dan zong. Vandaag speelt mijn broer nog steeds accordeon. Sinds ik met vervroegd pensioen ben, treed ik weer wat meer op. Ware het niet van corona, ik stond dit jaar op het podium van Zilverrock in Oostende. Ik hoop dat er snel verandering komt in deze situatie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.