Deze 5 West-Vlaamse gemeenten doen niet mee aan ‘De slimste gemeente’ op VIER

Redactie KW

Momenteel kriebelt het bij quizzers in heel Vlaanderen. Niet alleen omwille van de tv-serie Quiz me Quick, maar ook omdat VIER binnenkort op zoek gaat naar de Slimste gemeente van Vlaanderen. Daarvoor worden van elke gemeente 2 topquizzers afgevaardigd, in een later stadium krijgen ze het gezelschap van hun burgemeester. Van de 64 West-Vlaamse gemeenten zijn er (voorlopig) vijf die niet meedoen : Alveringem, Ruiselede, Meulebeke, Avelgem en Spiere-Helkijn.

Alle Vlaamse gemeenten kregen een uitnodiging om een duo af te vaardigen, bestaande uit één man en één vrouw. Op 1 december is er een grote preselectie waar al die ploegjes zich met elkaar meten en waar uit elke provincie de 15 beste gemeenten worden geselecteerd. In het voorjaar zullen dan uiteindelijk 81 ploegen, met daar dus telkens de burgemeester bij, strijden voor de titel van Slimste gemeente van Vlaanderen. Presentator van de quiz, die telkens op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zal lopen, wordt Michiel Devlieger, zelf onlangs niet bepaald een hoogvlieger in het quizzen, met slechts 2 deelnames aan de Slimste Mens ter Wereld.

Maar dat zal dus zonder Alveringem, Ruiselede, Meulebeke, Avelgem en Spiere-Helkijn zijn, tenzij ze zich daar nog bedenken en alsnog een quizteam afvaardigen.

(FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.