Derde editie van Brugotta Festival in Brugge met live muziek via livestream

Bruggeling Jan Bruynooghe is een van de artiesten op het festival Brugotta. (Foto Cultuurcentrum brugge)
Bruggeling Jan Bruynooghe is een van de artiesten op het festival Brugotta. (Foto Cultuurcentrum brugge)
Stefan Vankerkhoven

Tijdens de derde editie van Brugotta Festival, dat loopt van 22 april tot 2 mei, brengt Cultuurcentrum Brugge opnieuw verschillende kunstdisciplines aan bod. Zo kan je onder meer genieten van vier expo’s én live muziek die via livestream tot bij je thuis worden gebracht.

Wie langs de muur van de DuPont-fabriek passeert, ontdekt 60 foto’s van Brugse fotografen, genomen tijdens de lockdown.

In Air Biekorf 5-0 krijg je vanaf 22 april een selectie antwoorden op het muurwerk ‘The Wall is as Soft as Lace’ van Sylvie De Meerleer. In De Tank en de Exporuimte Burg prijken 40 portretten van ‘Hedendaagse Primitieven’. In de kelders van de schouwburg loopt vanaf 25 april de expo ‘Patched’: creatievelingen creëren werk met oude materialen.

Op 27 april speelt Jan Bruynoghe vanuit het Biekorf Cultuurcafé fingerpicking blues van Mississippi John Hurt en Doc Watson. Op 28 april vertolken Nick Noel en The Red Rose Rogers een americana-mix tussen Calexico en Ennio Morricone.

Op 29 april is het klankkunstenaarsduo Inge van den Kroonenberg en Jürgen De Blonde aan de beurt. Alexander Einfinger en Toon Vlerick (Absynthe Minded) sluiten de livesessies op 30 april af.

Info: www.brugotta.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.