Dennis Cartier pakt uit met zomerhit én lonkt naar het buitenland

Dennis Parmentier zat het afgelopen jaar niet stil. En met succes! (gf)
Dennis Parmentier zat het afgelopen jaar niet stil. En met succes! (gf)
Bert Vanden Berghe

Neem het van ons aan. Het nummer ‘Closer’ van Dennis Cartier (32) kan wel eens dé zomerhit worden. Voor de Ardooise dj, wiens werk al opdook in playlists van onder meer David Guetta en Calvin Harris, was het een bewogen jaar. Maar als dj én producer blijft hij allerminst bij de pakken zitten. Hij brengt volop eigen werk uit en zit boordevol plannen. “Er is interesse vanuit Latijns-Amerika.”

Nee, het wordt opnieuw geen zomer als een ander. Maar speel het nummer Closer van Broz Rodriguez & Dennis Cartier en je waant je zonder twijfel aan een zwembad op een tropische bestemming. Het was Dennis zelf die ging aankloppen bij de Mexicaanse dj. “Een paar jaar geleden kreeg ik de vraag van een managementbureau of hij bij mij een set mocht draaien (Dennis was toen resident dj in de befaamde Pulobar, red.). We zijn altijd contact blijven houden. Toen ik onlangs iets leuks had, stuurde ik het naar hem door. Hij is daarmee aan de slag gegaan en zo is het nummer ontstaan. Het heeft iets tropical s, dus leek het me ideaal om het ook in die zuiderse richtingen te zoeken voor een samenwerking.” Dennis Cartier Parmentier, afkomstig van Ardooie, heeft al een aardig palmares met verschillende samenwerkingen. Dennis begon met plaatjes draaien in het lokale jeugdhuis, deed daarna steeds meer fuiven in de streek en brak gaandeweg ook nationaal én internationaal door. Een festival in Hongarije, een groots event in Indië of jonge dj’s via Pepsi Max begeleiden op Tomorrowland? Dennis deed het al allemaal. Hij is van vele markten thuis. Niet alleen als dj, maar ook als producer. Dat ontging ook de groten der aarde niet. Een drietal jaar geleden kon Dennis als eerste Belg een platencontract verzilveren bij de populaire Nederlandse dj Fedde Le Grand. Zijn eerste nummer daarvoor, Underground Melody , werd na amper een paar dagen in de playlist gezwierd van David Guetta. Het nummer Ooh , dat Dennis in 2019 uitbracht, werd ook een hit. Calvin Harris, ook allerminst klein bier, stak het nummer dat jaar letterlijk in élke dj-set. “Een uitverkocht stadion uit de bol zien gaan op jouw nummer went niet, nee”, lacht Dennis.

Eigen label

Met een carrière op kruissnelheid is het extra hard om alles te zien wegvallen, en dat al een jaar lang. “Zeker in het begin was dat niet makkelijk, nee, maar ik ben vrij snel opnieuw aan het werk gegaan. Stilstaan is achteruit gaan.” Dennis bracht de nummers On Board en All About This uit, twee nummers die ongetwijfeld stevig hadden gescoord in de clubs. Voor zijn nummer Enjoy the ride bracht hij zelf een videoclip uit. Ondertussen liep ook zijn wekelijkse online radioshow door. Daarnaast richtte hij zijn eigen label op: Cartierecordings.

“Ik heb het afgelopen jaar veel geleerd, op veel vlakken”

Dennis heeft het afgelopen jaar stevig geïnvesteerd in zijn carrière. “Nieuw werk maken, zorgt voor motivatie. Dit is hét moment om nieuw werk te maken of uit te brengen. Wachten tot alles weer opnieuw opstart, heeft weinig zin. Vooral omdat iedereen straks weer nieuw werk uitbrengt. Ik wil vooruit.”

En dat levert op. Een mooie zomerhit dus, met vanaf volgende week een bijhorende videoclip in virtual reality. Maar er zijn ook nog een paar andere opportuniteiten. “Op mijn verjaardag, volgende maand, lanceer ik nog iets geweldigs en de maand daarna komt er nog een mooie release aan met enkele grote namen. Door op te treden, leg ik doorgaans veel contacten. En die probeer ik nu in deze periode ook te onderhouden. Dat levert ook nieuwe contacten en kansen op. Zo is de kans groot dat ik straks ga draaien in Latijns-Amerika. Ik merk ook dat Closer voor veel Instagramtags zorgt in Mexico. Ik lonk steeds meer naar het buitenland, ja. De markt is klein in ons land. Ik heb het afgelopen jaar heel veel geleerd, op alle vlakken. Zo stel ik ook veel meer doelen dan vroeger. Ik neem het dag per dag, maar met nu elke maand een release tot aan de zomer, is er veel om naar uit te kijken. Deze zomer zal nog niet alles kunnen, nee, maar als ik evenveel kan draaien als vorig jaar, dan ben ik al tevreden. Dat idee en mijn nieuw werk zorgt voor de nodige extra motivatie.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Closer’ van Dennis Cartier is ook te beluisteren via Spotify.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.