Delphine Lecompte wordt eerste Brugse museumdichter

Delphine Lecompte.©Phile Deprez
Delphine Lecompte.©Phile Deprez
Redactie KW

Columniste en dichteres Delphine Lecompte wordt in 2021 de eerste Brugse museumdichter. Dat meldt schepen van Cultuur Nico Blontrock dinsdag. Het is de bedoeling dat Lecompte een aantal gedichten schrijft met als uitgangspunt museumobjecten uit de collecties van Musea Brugge.

Het museumdichterschap kadert binnen de festivalreeks ‘Mind the Artist’ waarbij Musea Brugge in 2021 een jaar lang kunstenaars zal ondersteunen die extra hard getroffen worden door de coronacrisis. Lecompte, bekend van De Slimste Mens, schreef al acht dichtbundels en een bloemlezing.

Musea Brugge vraagt haar daarom vanaf 2021 als Brugse museumdichter. Daarbij zal Lecompte verschillende gedichten schrijven over Brugse museumobjecten. Die gedichten worden dan gepubliceerd op de website en social media van Musea Brugge en in het Musea Brugge Magazine.

“Nieuw publiek aantrekken”

In overleg met de museumdichter kunnen de gedichten ook worden verspreid op labels in de museumzalen, op postkaarten voor bezoekers, op tote bags of tijdens een performance. Verder zal de museumdichter worden gevraagd om haar gedichten voor te dragen op verschillende gelegenheden.

Schepen van Cultuur Nico Blontrock hoopt met Lecompte ook nieuwe geïnteresseerden naar musea te halen. “Delphine Lecompte, die met haar werk meerdere prijzen won en daarnaast ook een column in het weekblad Humo heeft, zal zich een jaar lang laten inspireren door de rijke collecties van Musea Brugge. Ik ben ervan overtuigd dat zij door haar plots ‘BV-schap’ ook een nieuw publiek naar onze musea zal kunnen halen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier