Delphine Lecompte haalt eervol brons in De Slimste Mens

Na een spannende finale van De Slimste Mens met drie ijzersterke kandidaten, moest dichteres Delphine Lecompte de duimen leggen tegen Ella Leyers en Catherine Van Eylen. Die laatste mocht uiteindelijk de oorkonde van deze editie in ontvangst nemen.

Ella Leyers, Delphine Lecompte en Catherine Van Eylen zorgden voor een sterke finale. (Foto Vier)
Ella Leyers, Delphine Lecompte en Catherine Van Eylen zorgden voor een sterke finale. (Foto Vier)

Nog nooit namen zoveel vrouwen mee aan De Slimste Mens en dit seizoen pakten ze dan ook helemaal uit. Liesbeth Van Impe, hoofdredactrice bij Het Nieuwsblad (én afkomstig uit West-Vlaanderen) haalde de hoogste score ooit en greep net naast het podium. Ella Leyers verpulverde dan weer het record voor aantal deelnames. Zij was 18 opeenvolgende afleveringen te zien en stootte meteen door naar de finale. Daar nam ze het op tegen Catherine Van Eylen, die een heel solide parcours reed en dichteres Delphine Lecompte.

Delphine haalde de finale niet, die uiteindelijk werd gewonnen door Catherine, maar maakte toch minstens de meest memorabele indruk dit seizoen. Bij elke vraag kwam er wel een opvallend, grappig of absurd verhaal naar boven. Delphine gaf eerder al aan dat ze niet zozeer hoopte de eerste plaats te halen. “ Maar met een tweede plaats na Ella Leyers zou ik tevreden zijn. Met een derde ook nog ”, zei ze onlangs in een uitgebreid interview van De Krant van West-Vlaanderen.

In De Slimste Mens grapte ze nog dat ze gerust wilde meedoen aan Dancing with the Stars. Met wat geluk zien we Delphine dus nog terug in primetime…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.