Delirium Blues Festival in Roeselare houdt op te bestaan

Dominiek Hemeryck organiseerde 23 edities van het festival. (Foto SL)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Het Delirium Blues Festival stopt ermee. De 23ste editie van het festival in Roeselare afgelopen lente was de laatste.

De organisatie van Delirium Blues Festival heeft zelf besloten er een punt achter te zetten, na 23 edities. “Aanhoudende gezondheidsproblemen hebben me doen inzien dat verder gaan met het festival onmogelijk wordt, daar ik de voorbereiding helemaal alleen deed”, vertelt bezieler Dominiek Hemeryck.

“Ik wil graag alle vrijwilligers – en dat zijn er velen over de jaren heen – bedanken die het mogelijk gemaakt hebben om van Delirium Blues Festival een gezellig festival te maken. Iedereen die hier aan meegewerkt heeft, mag bovendien met enige trots terugkijken op wat we samen gerealiseerd hebben.”

Het festival werd voor het eerst georganiseerd is 1995, toen nog in Handzame. Delirium Blues Festival mocht in die 23 jaar heel wat mooie artiesten ontvangen: Alvin Youngblood Hart, Melvin Taylor, Sharrie Williams en Snowy White zijn maar enkele van het rijkgevulde line-up van Delirium Blues.

Ook was Dominiek enkele edities mede organisator van Delirium Rock Festival. En organiseerde Hemeryck honderden café optredens, van rock over blues.

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.