Deerlijkse band Neander naar finale Nekka-wedstrijd

Redactie KW

De Deerlijkse band Neander is samen met ‘In een Discotheek’ uit Brussel en The Gassroots Movement uit Wetteren geselecteerd voor de finale van de Nekka-wedstrijd, een competitie voor Nederlandstalige muziek.

De halve finales vonden de voorbije drie dagen plaats op het Luisterplein in Gent. Negen kandidaten uit de oorspronkelijke 130 inschrijvingen speelden elk voor een plaats in de finale. De vakjury koos uiteindelijk voor In een Discotheek, Neander en The Grassroots Movement.

“Neander is onderweg, gaat op reis en stopt soms de tijd”, omschreef de jury de muziek van de groep. “Zingen over gewone dingen die dan toch soms bijzonder blijken. Neander is bestemd voor mensen die houden van het leven en de liefde. Toch gaan ze verdriet en pijn niet uit de weg. Kwetsbaar, eerlijk en in het Nederlands. Anders dus.”

Sportpaleis

Neander wordt gevormd door Gino Claeys (drum), Frederik Hellyn (bas), Nikolaas Debusschere (akoestische gitaren en zang), Steven Meulemeester (piano), Eva Vandenborre (accordeon), Ronny Van Eetvelde (gitaar) en Marino Dendooven (zang).

De finale van de 10de editie van de Nekka-wedstrijd vindt plaats op zondagmiddag 27 augustus tijdens de Cultuurmarkt in Antwerpen. De winnaar mag volgend jaar spelen tijdens de Nekka-nacht in het Sportpaleis in Antwerpen.

(KVCL – foto Jopix Photography)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.