De zes deelnemers uit het Kortrijkse nog altijd in de running

Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Bij de zoektocht van de Homo Universalis tijdens het vrt-programma Iedereen Beroemd blijven de kandidaten uit het Kortrijkse na een vierde van de 100 afleveringen stand houden.

Corry Deltour uit Kuurne, Tonny Maelfait uit Harelbeke, Fien Matton uit Kortrijk, Dries Vanhoutte uit Otegem, Fubei Vanhuysse uit Bossuit en Hilde Verfaillie uit Bissegem zijn de zes deelnemers uit de streek van Kortrijk. Ze ‘overleefden’ ook allen de proeven die in de ijspiste van Leuven opgenomen werden. Op vandaag zijn er nog 75 kandidaten in de running. Een vierde van de opdrachten waar er telkens één persoon afvalt is dus al voorbij.

IJspiste

Voor de opnames moeten de kandidaten naar een leegstaand gebouw in Schelle, waar er op een opnamedag vijf afleveringen opgenomen worden. De opdrachten die vorige week uitgezonden werden vonden plaats op een ijspiste in Leuven. We hadden met Hilde en Fien, de twee kandidaten uit Groot-Kortrijk een babbel na de opnames in Leuven. Ze zijn het er allebei over eens: “Er is veel sportiviteit en de kandidaten steunen elkaar door dik en dun. We ondervinden niet echt concurrentie! Er wordt samen gelachen en ook soms wel eens gehuild. We hebben niet het gevoel dat er flauwe verliezers tussen zitten. Door de crew worden we fantastisch verwend met middageten, dessertjes en broodjes ‘s avonds. We willen die mensen hiervoor bedanken!”

Val op het ijs

De opnames startten al op 7 december. Enkel de kandidaten mogen op de opnames zijn. “Onze partners mogen niet mee. Mijn man heeft me de eerste keer afgezet ter plaatse en dan ben ik met de trein naar huis gekomen”, vertelt Hilde. Ze is ook al eens blijven slapen op hotel. “Het is wel altijd triestig als er iemand uitvalt, maar we weten dat er 99 zijn die zullen uitvallen. Er is slechts één winnaar!”

Vorige week werden er vijf proeven uitgezonden die in januari opgenomen werden op een ijspiste in Leuven. Na één van die proeven is Hilde op het ijs gevallen. “Dat werd niet uitgezonden want het was na de proef. Ik had mijn helm al uitgedaan en wou toch nog wat schaatsen. Ik ben dan op mijn hoofd gevallen. Ik kon niet meer bewegen en mijn handen zinderden. Ik dacht het eerste moment dat ik verlamd was! Gelukkig is het na een paar dagen rusten weer goed gekomen.”