De Stoeten Ostendenoare slaat opnieuw toe in Oostende

De daders sloegen toe op twee blokken van de 'Rock Strangers' © (Foto ML)
Redactie KW

Vrijdagnacht sloeg De stoeten Ostendenoare weer toe. Met zwarte spuitbusverf spoten ze hun ongenoegen op twee blokken van de Rock Strangers.

De actiegroep merkte één van de blokken met het internationale symbool voor anarchie: de A in een cirkel gevat. Volgens de Stoeten verwijst dit teken naar het anarchistisch optreden van het stadsbestuur dat zonder inspraak van de bevolking of de cultuurraad de Rock Strangers heeft opgedrongen. Daarom beantwoordt de actiegroep anarchie met anarchie.

Op een ander volume van de Rock Strangers leest de passant met wat goede wil het woord ‘schande’: Oostende De Schande aan Zee i.p.v. De Stad aan Zee. Tevens benadrukt de Stoeten Ostendenoare nog eens dat de meerderheid van de stadsgenoten absoluut niet opgetogen is met die blekken dozen.

Dat zal, volgens de Stoeten ook blijken uit de resultaten van de recente enquête van het stadsbestuur ‘Kom uit je schelp’, waarbij gepeild wordt naar de tevredenheid bij de Oostendenaren over hun stad en wat er nog beter kan in de toekomst.

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.