De Schaduw pakt twee weekends lang uit met zomerterras en straks ook voorstellingen

Jonah Muylle is blij dat hij vanaf zaterdag opnieuw volk mag ontvangen! (foto SB)© Stefaan Beel
Jonah Muylle is blij dat hij vanaf zaterdag opnieuw volk mag ontvangen! (foto SB)© Stefaan Beel
Thomas Dubois

Ook voor cultuurorganisaties is er licht aan het einde van de tunnel. Jonah Muylle van De Schaduw kan alvast niet wachten om in actie te schieten. De komende twee weekends pakt hij alvast uit met een zomers terras, later volgen er ook enkele culturele activiteiten.

Komend en volgend weekend kun je naar cultuurkapel De Schaduw in de Wezestraat voor het Grasterras. Een terras palend aan het cultuurhuis. Bezieler Jonah Muylle is vooral blij dat hij opnieuw in actie kan schieten. “We plaatsen een stretchtent met houten palen op het terrein naast de kapel, daar zullen de mensen twee weekends lang kunnen genieten van een terrasje, we openen om 14 uur en sluiten om 22 uur”, begint Jonah te vertellen. Naast genieten van een drankje, zijn er ook pannenkoeken. “Tijdens de lockdown ben ik aan de slag gegaan met oude reclamekarren die ik wat omgebouwd en gepimpt heb tot twee foodtrucks waar we pannenkoeken verkopen. Het is de bedoeling om die foodtrucks de komende maanden op verschillende evenementen te gebruiken.”

Animal Farm

Naast het zomers terras, willen ze ook verschillende culturele activiteiten organiseren. “Het mag in openlucht met 50 man, dus moeten we er ook voor gaan. Ook al lukt dat niet altijd. Wouter Deprez komt zo twee dagen lang twee keer optreden, een optreden dat al eerder geprogrammeerd stond en waar alle tickets al voor verkocht zijn. Op 26 mei is er een jazzoptreden en op 30 mei een theatervoorstelling. Hopelijk kunnen we in juni op dat elan verder gaan. Binnen of desnoods buiten. Het belangrijkste is dat we weer bezig zijn, dat de schwung erin zit. Je merkt een groot enthousiasme, ook bij onze medewerkers en vrijwilligers. Het zijn zware maanden geweest en nog altijd zijn er veel onzekerheden, maar we zijn positief gestemd. In die optiek hebben we ook de voorbereidingen hervat voor Animal Farm, het groot project waarmee we in september willen uitpakken. We weten nog niet of het kan, maar we gaan er volop voor, het is iets om naar uit te kijken.”

Naast De Schaduw baat Jonah ook Het Sacrament in Rumbeke uit. “Daar zijn al 72 huwelijken verzet en 15 geannuleerd, sommige mensen hebben hun huwelijk al omgeboekt tot een babyborrel, zo zie je hoe het leven blijft evolueren. Vast staat dat zodra het weer kan, het ontzettend druk wordt. Gelukkig, want de coronacrisis heeft ons toch een serieuze duw gegeven.” (TD)

Meer info of registreren voor optredens kan via www.deschaduw.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.