De Radiorechter (Radio 2) trekt naar Torhout

Erevrederechter Jan Nolf en Sven Pichal van Radio 2. © VRT
Redactie KW

Vanaf volgende week is er een nieuwe zaak voor Jan Nolf, De Radiorechter op Radio 2. Eentje uit zijn geboortestad Torhout dan nog wel.

Marjolein beslist om haar badkamer te renoveren. Voor de betegeling van de vloer en de muren doet ze een beroep op haar buurman Bert. Bert is namelijk aannemer, voor Marjolein leek dat dus een logische keuze. Maar Marjolein is allerminst tevreden over zijn werk. De voegen verschillen enorm van dikte, de plekken waar Bert met silicone werkte ogen helemaal niet professioneel volgens haar, de vloer ligt niet gelijk en de afwerking is helemaal niet verfijnd. Een nachtmerrie noemt ze het en die nachtmerrie werd enkel groter op het moment dat ze de factuur van 3.700 euro onder haar neus geschoven kreeg. Marjolein wil voor dit ‘amateuristische’ werk niet betalen.

Bert beseft dat zijn werk niet top gedaan is, maar zegt er meteen bij dat de perfectie niet bestaat. Hij wijt de weinig zorgvuldige afwerking vooral aan de kwaliteit van de tegels. Het zit volledig vast tussen de twee partijen, want Marjolein wil niks betalen. Bert daarentegen wil graag zijn factuur betaald zien.

Komt De Radiorechter samen met hen tot een oplossing? Jan Nolf hoort beide verhalen, bezoekt de badkamer en brengt de partijen samen. Op donderdag 4 oktober doet hij dan een uitspraak in deze badkamercase.

Erevrederechter Jan Nolf en Sven Pichal ontfermen zich over juridische consumentenproblemen die De Inspecteur niet kan oplossen en waar extra bemiddeling nodig is. Jan is Dé Radiorechter en zoekt naar het compromis. Hij doet voor elke case een adviserende uitspraak. Als rechter geeft hij ruimte voor woord-wederwoord, gaat hij ter plaatse en geeft hij duiding bij de wetten en regels die hij toepast. Aan het eind van de week doet hij een uitspraak over de zaak die aan bod kwam.

De Radiorechter in De Inspecteur: van maandag 1 tot en met donderdag 4 oktober van 8 tot 9 uur op Radio 2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier