De Mol: de drie finalisten en Eline is de M.O.L.

Maandag 27/03 eindigt alweer een superspannend seizoen van ‘De Mol’. Wie gaat met de grote geldsom naar huis en vooral… Wie is…de Mol? De drie finalisten voor u gewikt en gewogen.

Annelies Cooymans

KW KAAPT GENT! Vanavond is de West-Vlaamse Marzena één van onze gasten in SPOETNIK, de avondshow van radiozender URGENT.fm. We kapen de ether twee uur lang van 17 tot 19 uur. Je kan alles beluisteren op 105.3 FM in de regio van Gent, of elders via www.kwkaaptgent.be.

1/ Annelies Cooymans – 58 jaar – woonplaats: Schoten – beroep: leerkracht godsdienst

Om eerlijk te zijn lijkt ouderdomsdeken Annelies Cooymans (met haar 58 jaar is ze ouder dan Davey (28) en Eline (24) samen) de meest waarschijnlijke Mol. Ze is constant in de war en lijkt soms ongeïnteresseerd of ze heeft last van een black-out, ze is te moe of ze heeft haar leesbril niet bij waardoor ze zich niet kan concentreren, ze verliest veel tijd met een paniekaanval onder water of ze verrekt een spier, ze vergeet de spelregels tijdens het rugby spelen of ze valt uit na amper twee minuten tijdens het paintballen, ze houdt een fietsopdracht amper twee kilometer vol en ga zo maar door…

Maar ondanks al die tegenslagen en tekortkomingen blijft ze week na week wel in het spel en overleeft ze ondertussen al acht kandidaten. Ze is finaliste, maar is ze ook… de Mol? Ik hoop echt van NIET, want ze zou een vreselijk flauwe en voor de kijker toch teleurstellende Mol zijn. Waarom hield ze Robin wakker in de caravan? Waarom koos ze steeds een moeilijke vraag boven een gemakkelijke tijdens de allereerste aflevering toen ze een duo vormde met Eline? Waarom liet ze Marzena zo in de steek tijdens de museumopdracht, zo erg dat ze zichzelf genoodzaakt voelde haar een (afscheids-) geschenk te geven… Het ligt er allemaal zo dik op dat je het niet wil geloven, maar het kan zomaar dat ze de Mol WEL is natuurlijk…

Samengevat: ik zie haar als verliezend finaliste (please)!

Eline Michiels
Eline Michiels

2/ Davey Van Rode – 28 jaar – woonplaats: Onze-Lieve-Vrouw-Waver – beroep: houtbewerker

Hij ziet er nú al bijna als een Woestijnvis/poster-boy uit en met zijn knappe Margo kan hij direct in alle boekjes. Davey is tactisch sterk, ligt héél goed in de groep en gaat altijd voor het geld (boven de luxe). Tijdens de laatste aflevering berispt hij zelfs Robin als deze laatste 500 euro uit de pot wil halen om het molboekje van Hans te kunnen inkijken. OK, hij doet soms verdacht (wie niet?) en soms verliest de groep door zijn toedoen ook geld en waar het spannertje van Sam gebleven is, daar mag coole Davey straks misschien wel een antwoord op geven…

Samengevat: ik zie hem als een intelligente kandidaat die hopelijk als winnaar uit de strijd komt!

De Mol: de drie finalisten en Eline is de M.O.L.

De Mol: de drie finalisten en Eline is de M.O.L.

3/ Eline Michiels – 24 jaar – woonplaats: Overmere – beroep: politie-inspecteur

Monitor bij Out of Limits, we hebben ons echt zand in de ogen laten strooien… Zij is het!

Zij meldt subtiel aan Davey dat er een Mol actief is in het spel… De muziek die in ‘De Mol’ gebruikt wordt verwijst vaak naar de politie, bijvoorbeeld Roxanne van The Police en ook haar eigen muziekkeuze verwijst dikwijls naar opdrachten!

Niet onbelangrijk: ze haalt het minste geld binnen voor de groepspot.

Tijdens de laatste aflevering is ze de enige zonder pasvragen en toch behaalt ze maar mooi de finale (ten koste van Robin).

Tijdens de proef met de hartslagmeter is het toch wel verdacht dat deze van Eline zó hoog is? Snel nog wat oefeningen gedaan vooraleer de opdracht begon, Eline?

De fietsopdracht staakt ze al na negen kilometer.

Toevallig dat Eline net als zesde (en dus te laat) drukt op de rode knop tijdens de eerste aflevering?

Ook tijdens de eerste aflevering vormt niet-durver Eline een duo met durver Jolien voor de sprong van het gebouw. Toevallig wordt een verkeerd antwoord gegeven wat resulteert in een verschrikte Eline die alle andere kandidaten confronteert met de akeligheid van de opdracht.

Tijdens de museumproef is zij het die het alarm laat afgaan en niet Bertrand.

Tijdens de ‘tien verschillen’-opdracht leidt ze subtiel de aandacht af van Davey zodat een fout voorwerp wordt aangeduid en de opdracht ten einde komt.

Volgens Eline liggen de Oostkantons in West-Vlaanderen… Sinds wanneer?

Ze geeft zelf toe heel goed te kunnen liegen (maar als het gaat om geld of pasvragen te verdienen lukt het dan weer net niet).

Samengevat: dit seizoen is subtiel saboteren het codewoord en Eline kan het als de beste! Go Girl!

Is dit de mol?
Is dit de mol?

Tot volgende week na een ongetwijfeld spannende finale!

Marc Denys

https://www.facebook.com/groups/Mollengroep/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.