De marathon van de Dolfijntjes in Schouwburg Kortrijk zit er op

Redactie KW

Precies 24 uur lang mochten De Dolfijntjes hun muziekmarathon houden in en op het podium van Schouwburg Kortrijk, live te volgen op You Tube. “We zijn moe, maar het was vrij geestig. De max”, zegt gitarist Luc Byttebier. De livestream lokte gemiddeld ruim 1.500 kijkers.

Klokslag 20 uur vrijdagavond startte de muziekmarathon ‘Een dag in het leven van De Dolfijntjes’. “We wilden dit doen omdat we onze fans en ons publiek missen en zij ons. We doen dat op zijn Dolfijntjes én coronaproof”, luidde het bij de groepsleden en de band die uitgebreid was met een blazerssectie.

Liveconcert

Je kon de Dolfijntjes 24 uur lang zien en horen in en op het podium, backstage en op het buitenterras bij de vuurschalen. Het laatste halfuur op zaterdagavond werd ingevuld met een liveconcert met het nieuw gecomponeerde werk van de voorbije 24 uur, afgewisseld met ander werk: onder meer ‘Storm’, ‘Een lied voor alle baby’s’, ‘Amoureux Solitaire’ en ‘A whiter shade of pale’.

“Het is vree goed geweest en was vooral zeer goed voorbereid, op alle gebied. Alles klopte”, vertelt gitarist Luc Byttebier. “Voor aanvang hebben we vrijdagnamiddag nog allemaal een sneltest corona ondergaan. EHBO Vlaanderen stond ook voortdurend paraat om alles te ontsmetten en ons te wijzen op bepaalde dingen.”

Tevreden en moe

Volgens Luc was ook de ontvangst, opvang, catering, camerawerk en techniek pico bello. “Veel mensen hebben hieraan meegewerkt met een schitterend resultaat tot gevolg. Iedereen is tevreden maar we zijn natuurlijk een beetje moe. Maar veel slaap was er niet want dat zijn dan momenten om bij te praten of ideeën uit te wisselen. Je blijft praten en plots is het dan ochtend (lacht). Het bijzonderste is dat het ongedwongen was, vlot verlopen is en ook goed gelukt is aan de vele reacties te zien.”

Wie dat wilde kon via chat live meegeven wat ze ervan vonden. Er kwamen veel reacties: bijna allemaal met superlatieven en ‘meer van dat’ of ‘het deed deugd’ of ‘voor wanneer nog eens’. (PVH)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten