https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“De grootste vlag van het land wappert in Kortrijk”

De grootste vlag van het land wappert aan de Leie in Kortrijk. We zien schepenen An Vandersteene, Isabelle De Jaegere, Catherine Waelkens en Wout Maddens, de kunstenaars Tomas Lootens en Valentijn Goethals, en Bob Bauwens. © BWB
Redactie KW

De vlag is zeven meter hoog en net geen tien meter breed. Volgens het kunstenaarscollectief dat de vlag ontwierp is het daarmee de grootste vlag die je in ons land zult vinden.

Tijdens de festiviteiten van De Grote Verleieding was Het Kunstenaarscollectief ‘We Became Aware’ de hele zomer opvallend aanwezig met enkele buitenmaatse vlaggen op de top van het Buda-eiland in Kortrijk. Dinsdag werd de ‘pièce de résistance’ gehesen: een vlag met een hoogte van 7 meter en een breedte van 9,5 meter, goed voor een totaal van 66,5 vierkante meter. Deze gigantische vlag zal nog tot eind september trots boven de Leie wapperen. Het kunstenaarscollectief claimt hiermee de grootste vlag van België te hebben gemaakt.

Bijzonder vormenspel

De reeks vlaggen laten een bijzonder spel van vormen ontstaan en verbazen bovenal omwille van de omvang en de zichtbaarheid. Voor het ontwerp van de vlaggen baseren de kunstenaars Tomas Lootens en Valentijn Goethals zich op de aloude vormentaal van seinvlaggen. “Zo creëren we een eigen boodschap die heel specifiek gericht is aan de vele schepen en plezierboten die de punt van het eiland passeren”, zegt Thomas.

Deze extra grote vlag is het orgelpunt in een reeks van 5 in totaal: tweemaal twee en nu één groot exemplaar. Samen vormen ze een cryptische zin die enkel gelezen kan worden door mensen die deze seintaal machtig zijn. “Men heeft ons wel aangeraden de vlag neer te halen als de windsnelheid meer dan 6 Beaufort bedraagt”, zegt Isabelle De Jaegere van de stedelijke musea.

(PVH/BWB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten