Davidsfonds trakteert Ledegem op 2.800 kg friet als er op 11 juli Vlaamse regering is

Op Vlaanderens hoogdag wordt dat friet met mayonaise, als de Vlaamse regering is ingezworen.


En de afdeling Sint-Eloois-Winkel van het Davidsfonds doet er nog een bakje stoofvlees bij als tegen die tijd ook een federale regering is ingezworen.

De afdeling werkt daarvoor samen met de uitbater van de lokale frituur Kris én met het gemeentebestuur. Het is niet zomaar een belofte: zaterdag wordt daarvoor zelfs op het gemeentehuis in Ledegem een contract getekend tussen de Df-afdeling en de bevolking.

Dat geberut in aanwezigheid van kersvers Vlaams volksvertegenwoordiger en Ledegems burgemeester Bart Dochy. Meer zelfs: drie prominenten uit rregeringsvormingskringen’ zouden ook wel eens kunnen aanwezig zijn, met name Bart De Wever, Kris Peeters en Geert Bourgeois. Of, zo voegen de Df-organisatoren er met een knipoog aan toe, hun alter ego’s.

Cijferen

Onvoorbereid beginnen ze er niet aan, zeggen ze zelf bij het DF van Winkel. De Izegemse politicoloog Carl Devos informeert hen vrijdagavond een laatste keer over de grootheid van de kans dat ze friet zullen moeten serveren.

Als die Vlaamse regering er tegen 11 juli is en als iedere Ledegemnaar – er zijn er 9.300 – rechtmatig zijn pakje friet met mayonaise komt opeisen, dan hebben ze 2.800 kg friet nodig en 750 liter mayonaise.

Als er ook een federale regering is tegen 11 juli, dan hebben ze bij die 2.800 kg friet ook nog eens 2.350 kg stoofvlees van doen.

De ‘uitreiking’ gebeurt op 11 juli om 19.30 uur in de omgeving van OC De Link. Daar is op dat moment een Vlamske Kermesse volop aan het draaien.

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.