Dansfilmpje ‘2020’ van choreograaf Tommy Gryson uit Boezinge al 30.000 keer bekeken

Er doen 18 dansers mee aan de performance.© GF
Er doen 18 dansers mee aan de performance.© GF
Redactie KW

Choreograaf Tommy Gryson, afkomstig uit Boezinge (nu Gent) maakte de dansvideo ‘2020’ in opdracht van evenementenbureau Twice Roeselare voor een klant van hen. Het resultaat is 2020 door de ogen van een choreograaf, vertaald door zijn dansers in een aangrijpende dansvideo.

“2020 was door corona voor iedereen een woelig jaar en wij uit de artistieke en evenementensector hebben het al maanden professioneel heel moeilijk. Met mijn bedrijf Showcase zijn we samen met een pak dansers normaal het hele jaar door in binnen- en buitenland bezig met dans, shows en bedrijfsevenementen en dat ligt allemaal al tien maanden stil. Dit was voor iedereen extreem emotioneel, en dat voel je ook als je er naar kijkt. De film is een terugblik op het woelig jaar 2020, het jaar waarin onze vrijheid van bewegen letterlijk en figuurlijk aan banden gelegd werd door covid-19. De ballerina stelt onze vrijheid voor, de breakdancers die haar aanvallen en beperken symboliseren het virus dat ons leven binnendringt. Wat volgt is een emotionele rollercoaster met alle elementen die in dit coronajaar aan bod kwamen: handgel, mondmaskers, social distance, plexi muren, frustratie, onzekerheid, isolatie, depressie, vechten, applaus, maar ook hoop op het einde met het vaccin.

Emotioneel stuk

“We missen vrienden en familie, ons werk, dansen en ons uitleven. Het resultaat is dan ook een zeer emotioneel dansstuk geworden. ” In de aangrijpende videofilm dansen 18 dansers o.l.v. choreograaf Tommy Gryson. De film werd op de facebookpagina van Tommy Gryson intussen al 30.000 keer bekeken. Dat kan je hieronder ook zelf doen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten