Cultuurseizoen in Nieuwpoort brengt mix van theater, muziek en humor

Nieuwpoort Eveline Denorme/foto IV © Isabelle Vanhassel IV
Redactie KW

Net zoals op vele andere plaatsen wordt ook in Nieuwpoort het nieuwe cultuurseizoen op gang geblazen. Er komt straks weer leven in de Nieuwpoortse cultuurcentra Centrum Ysara en de City en er werd een programmatie opgesteld op u tegen te zeggen.

We overliepen met cultuurfunctionaris Eveline Denorme het programma en zagen dat het goed was. “Artiesten die vorig seizoen op ons podium hadden moeten staan, worden na deze moeilijk periode extra in de verf gezet en zij krijgen uiteraard opnieuw hun plekje in onze rijk gevulde agenda”, zegt Eveline Denorme. “Er is ook gezorgd voor een verfrissende mix van theater, muziek en humor.”

Sophia Ammann

Het cultuurseizoen start op zaterdag 18 september om 20 uur in de Sint-Bernarduskerk in Nieuwpoort-Bad met een optreden van de Belgische zangeres met Canadese roots Sophia Ammann. Zij brengt werk van Leonard Cohen en wordt muzikaal bijgestaan door Jon Birdsong en Joppe Tanghe.

Stef Bos

In zaal City staan er in oktober nog drie voorstellingen gepland. Op zaterdag 2 oktober is er om 20 uur de voorstelling Ik ben Piet en ik heet Pierre van komiek Piet De Praitere, op 16 oktober brengen Fred Delfgaauw en Ida van Dril King Lear, het eeuwenoude toneelstuk van Shakespeare, evenwel bewerkt tot een elementaire en eigenzinnige versie. Op zondag 24 oktober is er in de City om 15 uur Deep into nature met Fauve Vermeirsch en Steve Anthony en de week erop, op 30 oktober, is Stef Bos om 20 uur te gast in het centrum Ysara, met een intieme voorstelling – hij alleen op piano.

Tickets

Wie tickets wil bekomen voor deze voorstellingen kan dat via onderstaande website of bij de dienst voor toerisme. Het centrum Ysara bestaat dit jaar 15 jaar en om dat te vieren krijgen de kopers bij aankoop van tickets voor vier verschillende voorstellingen een korting van 15%. (PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier