Cultuurcentrum De Schakel brengt samen met Demedtshuis uit Sint-Baafs-Vijve Koffieconcerten

Cultuurcentrum De Schakel heeft een overeenkomst met het André Demedtshuis uit Sint-Baafs-Vijve om tijdens het nieuwe seizoen de klassieke reeks Koffieconcerten te brengen die het koppelt aan zijn bestaande reeks Modern Klassiek. Opener is het ensemble Ratas del viejo Mundo met chansons en madrigalen uit de Renaissance zondag 29 september om 17 uur in de Sint-Bavokerk van de Wielsbeekse deelgemeente.

Schepen van Cultuur Pietro Iacopucci en directeur van de Schakel Dave Van Robays voor cultuurcentrum de Schakel. © DJW

Schepen van Cultuur Pietro Iacopucci en directeur van de Schakel Dave Van Robays verduidelijken dat het over een samenwerking gaat die voor beide cultuurhuizen een win-winsituatie betekent.

“De Koffieconcerten bestaan al sinds 2001 en brengen jaarlijks een viertal keer klassieke muziek in de Sint-Bavokerk. De organisatie is voor rekening van het André Demedtshuis. De Schakel heeft sinds 1996 zijn moderne klassieke reeksen telkens op de seizoensprogrammatie staan. Beide initiatieven vullen elkaar bijzonder goed aan en brengen een breed repertoire. Het is voor allebei dan ook een uitstekende zaak om het aanbod met elkaar te verenigen zodat het publiek nu eens naar klassiek, dan weer naar moderne en hedendaagse muziek kan luisteren, gebracht door professionele ensembles en solisten. In het verleden werkte De Schakel overigens al eens samen met Wielsbeke door bijvoorbeeld theater in het ontmoetingscentrum Leieland deelgemeente Ooigem te brengen als programmatie buitenshuis.”

De Koffieconcerten vinden altijd plaats op zondag in de Sint-Bavokerk. Na Ratas del viejo Mundo met onder andere Soetkin Baptist van Ishtar zijn er nog drie: Beethoven en Bach door de Japanse virtuose op pianoforte Keiko Shichijo zondag 11 november, Debussy en Ravel door het instrumentaal en vocaal ensemble Revue Blanche zondag 9 februari 2020 en een greep uit de Romantiek door het strijkquartet Quator Romantique zondag 17 mei. De Schakel komt de eerste keer aan de beurt donderdag 14 november in het Oblaten Auditorium met cellist Benjamin Glorieux. Daarna volgen: Thérèse Malengrau donderdag 5 december in het cultureel centrum, het Roeland Hendrikx ensemble vrijdag 10 januari 2020 eveneens in De Schakel, net zoals het Pianoduo Mephisto zaterdag 28 maart 2020.

80 muziekliefhebbers

“De klassieke concerten in de kerk zijn telkens goed voor een gemiddelde van tachtig muziekliefhebbers“, aldus Dave Van Robays. “Vrijwel eenzelfde aantal bereiken wij iedere keer met modern klassiek. Samen is dat goed voor een mooie opkomst.” (DJW)

Info en tickets: info@andredemedts.be , www.ccdeschakel.be of de sites van Wielsbeke en Waregem

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.