Cultuurcentra starten met optredens op gezellig zomerterras

Op de voorgrond Arne Vercamer en Ann Verhelst die instaan in voor het ZomerKaffee. Op de achtergrond Schepen Griet Vanryckeghem (N-VA), directeur Chiel Vandenberghe en medewerker Philippe Seys.© WO
Op de voorgrond Arne Vercamer en Ann Verhelst die instaan in voor het ZomerKaffee. Op de achtergrond Schepen Griet Vanryckeghem (N-VA), directeur Chiel Vandenberghe en medewerker Philippe Seys.© WO
Redactie KW

Het cultuurcentrum De Steiger opent op donderdag 13 mei zijn zomerterras en vanaf vrijdag 14 mei starten de buitenconcerten op. Ook het terras van ’t Applauws in Lauwe gaat binnenkort open en daar is er een eerste voorstelling gepland op donderdag 20 mei.

“Het aanbod van ons CC De Steiger en ’t Applauws omvat een ruim aanbod van muziek, theater en comedy. Het ruime, sfeervolle terras wordt niet alleen een horecatrekpleister deze zomer maar ook een openluchtdecor met podium”, zegt directeur Chiel Vandenberghe.

“Nu moeten we ons nog houden aan de coronaregels waarbij maximum 50 mensen de voorstellingen in openlucht mogen bijwonen, we maken ons sterk dat vanaf juni het aantal zal opgetrokken worden tot 200 personen. Het terras van café De Steiger werd hellemaal heraangelegd en heeft een grote metamorfose ondergaan en zal vanaf donderdag 13 mei worden omgedoopt tot ZomerKaffee .”

Ann Verhelst zal het ZomerKaffee uitbaten voor Volleybalclub Menen. “Samen met mijn vriend Arne Vercamer geloven we sterk in de aantrekkingskracht van het nieuwe ZomerKaffee . Het moet een hippe ontmoetingsplaats worden in Menen.”

“Toen we vorig jaar de uitbating van het café overnamen, voelden we dat er muziek zat in deze plek. Het vernieuwde terras is prachtig geworden met veel ruimte en sfeer. Naast het podiumaanbod van het cultuurcentrum zullen we hier op een veilige manier ook zelf zorgen voor sfeer via een toffe inrichting, activiteiten en kleinschalige evenementen. We openen op Hemelvaartsdag en zullen daarna open zijn tijdens het weekend van vrijdag als het weer het toelaat.”

Ook in de omgeving van het CC ‘t Applauws in Lauwe staat heel wat gepland. Daar is ook een nieuw terras en in de omgeving, naar gelang de voorstelling, word het aanbod op kaart gezet als cultuurplek. De voorstellingen bijwonen kan gratis, maar reserveren is wel noodzakelijk.

(WO)

Het programma tot medio juni:

Vrijdag 14 mei om 19 uur in De Steiger: De Spleet

Donderdag 20 mei om 19 uur in ’t Applauws : Comedynight met Nele Goossens en Joost Van Hyfte

Vrijdag 21 mei om 19 uur in De Steiger – Bun

Vrijdag 28 mei om 19 uur in De Steiger: Comedynight met Mohsin Abbas en David Galle

Donderdag 3 juni om 19 uur in ’t Applauws: More News From Nowhere

Vrijdag 4 juni om 19 uur in De Steiger: Eva Binon & Jason Dousselaere: I will tell you everything (1000 nachten)

Vrijdag 11 juni om 19 uur in De Steiger: Bluesnight met Ed De Smul & Steven Troch Band

Woensdag 16 juni om 20 uur in t‘ Applauws: Theater Tieret: Op hoop van leven .

Vrijdag 18 juni om 19 uur in De Steiger: Klaas Delrue & Stefan Dixon .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.