Criss Cross bonkt voor het eerst in raadskelder

Arne Vandendriessche, Gerard Pirlet en Kelly Detavernier. © LOO
Redactie KW

Vanavond 15 september om 22 uur zwaait het pop-up muziek- en danscafé Criss Cross Club voor de eerste keer de deuren open.

Voor dit project in de voormalige raadskelder tekenen Kortrijkzanen Gérald Pirlet en Matthijs Coeman. “Onze filosofie is om verschillende soorten mensen via muziek samen te brengen. Criss Cross is de Engelse vertaling voor kriskras door elkaar, letterlijk onze bedoeling. Doordat een ruim publiek het programma van onze pop-up volgt, maken zij meteen kennis met evenementen die voor hen minder vertrouwd zijn maar hen wel kunnen interesseren.”

Clubgevoel

“We willen ons niet verbinden aan één bepaald muziekgenre. In de raadskelder kan je je verwachten aan rock, disco, urban, hiphop, elektronische muziek, livebands en zelfs jazz. We zijn vast van plan een echt clubgevoel te creëren”, zeggen Gérald Pirlet (39) en Matthijs Coeman (34), de beklemtonen dat er geen geluidsoverlast zal zijn voor de buurt. “We hebben de kelder grondig geïsoleerd en voorzien security. Als bezoekers van de club te veel lawaai maken buiten, zullen zij aangesproken worden.”

Het duo runde eerder al de Criss Cross Club in feestzaal K20 op Bouwcentrum Pottelberg. Cris Cross Club is vanaf nu elke vrijdag open tot eind januari. Afhankelijk van het evenement zal er een toegangsprijs van 5 tot 10 euro worden gevraagd. (PVH/AXV)