Coverband van Status Quo heeft jou nodig voor wereldrecord luchtgitaar

De Belgian Quo Band wil het wereldrecord luchtgitaar spelen verbreken en hoopt daarbij op massale steun, ook en zeker uit West-Vlaanderen.


Dat laat drummer van de band Wesley Jaques, afkomstig uit Torhout, weten. “We doen een gooi naar het wereldrecord op zaterdag 26 juli 2014 bij ons optreden tijdens de Gentse Feesten. We spelen op het grootste plein, namelijk Sint Baafs. Tijdens dat optreden willen we met duizenden mensen tegelijkertijd luchtgitaar spelen.”

Er zal een ervaren luchtgitarist aanwezig zijn die de deelnemers drie bewegingen zal aanleren, zodat iedereen die synchroon kan uitvoeren tijdens de poging. Alles gebeurt tijdens één nummer. De hele recordpoging zal ook worden gefilmd en nadien komt er een leuke aftermovie. Een deurwaarder zal vanop het podium streng toezien op het goede verloop van de poging.

Het huidige wereldrecord staat op 2.377 en dateert al van 2011. Het werd toen gevestigd door een grote groep stoere rockers in California, Verenigde Staten.

De Belgian Quo Band bestaat naast Torhoutenaar Wesley Jaques ook nog uit Daan Demeyer, Erwin en Frank Vandaele en Lieven Vandenbroucke uit Brugge en werd in 2004 opgericht, na een optreden van Status Quo op het Schwungfestival in Roeselare.

Meer info en inschrijven via de website Luchtgitaar.be.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.