Conservator van Passchendaele 1917 Steven Vandenbussche wordt coördinator in Hooglede

Tijdens de herdenkingsjaren mocht Steven Vandenbussche zowel prins Charles van Groot-Brittannië als koning Filip van België de hand schudden. © ZB
Redactie KW

Conservator Steven Vandenbussche van het Memorial Museum Passchendaele 1917 (MMP 1917) verlaat Zonnebeke voor een nieuwe uitdaging in zijn geboortedorp Hooglede. Hij wordt er diensthoofd van Welzijn.

“Ik krijg de kans om als coördinator van de gemeentelijke dienst Welzijn in mijn eigen gemeente Hooglede aan de slag te gaan en heb na een week bedenking beslist om deze opportuniteit aan te nemen”, aldus Steven Vandenbussche.

“Ik wil benadrukken dat ik met ongelooflijk veel genoegen en warmte zal terugkijken op de samenwerking van de afgelopen jaren. Ik kreeg de kans om mij de afgelopen 12 jaar ten volle te ontplooien, mooie projecten aan te gaan, met fijne en hardwerkende collega’s te mogen werken en een mooi netwerk uit te bouwen. Ik wil via deze weg dan ook mijn oprechte dankbaarheid betuigen aan mijn collega’s, de vrijwilligers, het bestuur van de gemeente Zonnebeke en het AGB MMP1917. Ik vertrek dus binnenkort naar een nieuwe uitdaging, maar neem de opgedane ervaringen en kennis, in combinatie met fijne herinneringen, mee naar mijn nieuwe job.”

Steven Vandebussche, historicus van opleiding, volgde in 2014 Sandrin Coorevits (opvolgster van Franky Bostyn ) op als conservator nadat hij al enkele jaren aan de slag was bij de studiedienst van het museum.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier