Congrescentrum Oud Sint-Jan haalt Körperwelten naar Brugge

Redactie KW

Van mei tot november 2015 krijgt Brugge er een bijzondere troef bij: Körperwelten, de anatomietentoonstelling die wereldwijd al 40 miljoen bezoekers wist te boeien, is dan te zien in de tentoonstellingszalen van Oud Sint-Jan.


Na Londen, Tokyo, New York en vele andere belangrijke steden, is Brugge aan de beurt om het werk te brengen van de excentrieke Duitse anatoom Günther Von Hagens. De professor anatomie bewaart en plastineert lichamen en stelt ze vervolgens als kunstige sculpturen tentoon. Von Hagens biedt op die manier inzicht in het eeuwige mysterie van het menselijk lichaam. Met zijn plastinaten wekt hij de interesse van zowel geneeskundigen, wetenschappers en studenten als het ruime publiek.

In Brugge krijgt zijn werk een plaats op de site van het congres- en evenementencentrum Oud Sint-Jan, waar het Middeleeuwse en later ook het negentiende-eeuwse Sint-Janshospitaal gevestigd waren. Bewust kozen de organisatoren van Oud Sint-Jan voor Körperwelten Vital/ Body Worlds Vital , een verzameling van plastinaten met een sterk medisch educatieve inslag die de nadruk legt op het gezondheidsaspect. Brugge is vanouds verbonden met gezondheidszorg, met cultuur, met wetenschap.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.