Concerten Niels Destadsbader in Ghelamco afgelast: “Ik vind dit verschrikkelijk”

Bert Vanden Berghe

Slecht nieuws voor de fans van Niels Destadsbader. De concerten die binnenkort plaatsvinden in de Ghelamco-arena worden afgelast. De verstrengde maatregelen van de overheid zorgen ervoor dat een organisatie niet langer haalbaar is.

Begin deze maand kondigde Niels Destadsbader een reeks exclusieve concerten aan in de Ghelamco-arena. Niels zag immers dit jaar een hele reeks optredens, met als orgelpunt enkele Sportpaleis-concerten, door de neus geboord. Het team rond hem zocht en vond een veilige oplossing. De aangekondigde concerten in de Ghelamco-arena, vanaf 10 november, waren in een mum van tijd uitverkocht. Van twee shows ging het razendsnel naar twaalf shows, waarvan bijna alle tickets de deur uit waren. De reeks ‘Het dak eraf’ was een lichtpunt voor heel wat fans, en werd door andere organisatoren op lof onthaald.

Maar de verstrengde maatregelen van de regering vanmorgen gooien roet in het eten. In theaters, bioscopen en concertzalen mogen niet meer dan 200 toeschouwers tegelijk aanwezig zijn. In bioscopen moeten er twee zitjes tussen elke groep. Uitzonderingen voor grote zalen zoals het Sportpaleis of de Koningin Elisabethzaal zullen niet langer toegestaan worden. Lees: dus ook voor de Ghelamco-arena. De maatregelen gaan in voor de komende vier weken, dus tot 19 november, pal in zijn reeks concerten.

Daarom is Niels nu genoodzaakt zijn concertreeks te annuleren, zo kondigt hij vrijdagmorgen aan op Facebook. “We waren heel blij om weer concerten te kunnen organiseren, we keken er ook geweldig naar uit”, klinkt het bedrukt. “En of we het nu willen of niet… Ik vind het verschrikkelijk. Niet alleen voor onszelf, maar voor de hele sector en het hele publiek, want ik voel dat we er allemaal nood aan hebben. We hebben hier heel hard voor gevochten, maanden mee bezig geweest… we zijn niet over één nacht ijs gegaan. Maar de wereld ziet er op een paar weken helemaal anders uit en we mogen daar niet blind voor zijn. Hoe hard we het ook willen, we kunnen ons hier alleen maar bij neerleggen.”

De shows worden naar eigen zeggen verschoven naar april volgend jaar. Wie kaarten kocht, wordt persoonlijk ingelicht. Vanavond kan je Niels wel weer aan het werk zien in The Masked Singer op VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.