Compact Disk Dummies op testevenement in Ghelamco Arena

In Gent zal The Arena Group op 15 mei een eerste testevenement organiseren in de Ghelamco Arena. Compact Disk Dummies zal in de openlucht een twee uur durend concert geven voor zowat 300 vrijwilligerswerkers. Onderzoekers willen bekijken hoe sneltesten het risico op besmettingen kunnen beperken en wat dat moet kosten.

De federale regering geeft vrijdag toelating aan de stad Gent voor het testevenement, waar ook het UZ Gent en The Arena Group hun schouders onder zetten.

Tracingtraject

Tijdens het concert van Compact Disk Dummies wordt bekeken hoe sneltesten op een vlotte en efficiënte manier ingezet kunnen worden. Maar ook hoe snel besmette concertgangers reageren indien blijkt dat ze het virus dragen en zich al tussen het volk hebben begeven. Deelnemers zullen het resultaat van de sneltest niet moeten afwachten om naar hun vaste zitplaats te gaan.

Bij een positief testresultaat wordt de deelnemer onmiddellijk per sms opgedragen om zich aan te melden aan een infopunt , waar het tracingtraject start. Zo kan de organisatie gemakkelijk controleren of positief geteste deelnemers ook effectief de locatie verlaten. Het concert start om 18 uur.