Compact Disk Dummies komen Ultra Album top 200 binnen op vier

De hoes van het album. © Compact Disk Dummies
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Verschillende marketingtrucs in de aanloop naar de release van hun tweede album én de kwaliteit van ‘Neon Fever Dream’ zorgen ervoor dat de populariteit van de Desselgemse broers Lennert en Janus Coorevits verder toeneemt.

Om de Vlaamse natie te wijzen op het verschijnen van hun tweede schijf ‘Neon Fever Dream’ lanceerden Compact Disk Dummies Neon Fever TV, een multimediaplatform met video’s achter de schermen en interactieve livestreams.

Ze lanceerden ook een Deliverdummies-wedstrijd, waarbij fans een exemplaar van ‘Neon Fever Dream’ op cd of vinyl konden voorbestellen. Uit de 300 mensen die hierop ingingen, kozen ze vier winnaars die ze persoonlijk opzochten. Verkleed als Deliveroo-koeriers trokken Lennert en Janus Coorevits met hun fiets (!) naar Bellegem, Sint-Amandsberg, Berchem en Kessel-Lo om hun fans een bijzonder ‘Neon Fever Dream’-pakket te overhandigen.

Deze marketingtrucs legde het tweetal geen windeieren, want ‘Neon Fever Dream’ debuteert vandaag op vier in de Ultra Album top 200. Een bijzondere prestatie voor een jonge band uit het vaderlandse alternatieve circuit.

Hun tweede album met liveoptredens in clubs en op (zomer)festivals ondersteunen, lukt door de coronacrisis niet. Daarom kondigden Compact Disk Dummies aan dat ze op Sinksen20, een evenement dat zich van zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni virtueel ontvouwt in Kortrijk, van de partij zullen zijn. Samen met rapper Brihang brengen ze “een een interactief huiskamerconcert met net dat tikkeltje extra”, klinkt het bij de initiatiefnemers van Sinksen20. “Hoe dit precies in zijn werk zal gaan, verneem je op Radio Sinksen (92.2 FM) en via onze livestream.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.