Compact Disk Dummies grijpen naar morphingtechniek bij ‘Cry for me’

© GF
Redactie KW

De broers Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem engageerden Cas van Nieuwenhuyse, die bij productiehuis Woestijnvis werkt, voor de realisatie.

Voor ‘Cry for me’, het nummer dat momenteel nog steeds in ‘De Afrekening’ van Studio Brussel staat, bestelde het broederpaar Lennert en Janus Coorevits een origineel schilderij bij Deborah Nyst. De Gentse kunstenares maakte een handgeschilderd portret van de broers, voor de gelegenheid allebei als huilende Romakindjes, voor het artwork bij hun nieuwe single.

Voor de video gingen ze nog een stap verder. Ze gaven Cas van Nieuwehuyse, die ze kennen sinds Compact Disk Dummies de huisband was van het Woestijnvis-programma ‘De Ideale Wereld’, de opdracht om bestaande foto’s en schilderijen te morphen. Morphing is een techniek waarbij de ene afbeelding geleidelijk in de andere overvloeit.

Door het morphen maken nu zowel Vincent van Gogh als Edvard Munch, die de wereld het schilderij ‘De Schreeuw’ schonk, deel uit van de lyric video bij ‘Cry for me’.

Deze zomer kun je Compact Disk Dummies live meemaken op woensdag 7 augustus op de Lokerse Feesten en op zaterdag 17 augustus op Pukkelpop.

(SVV)

https://www.youtube.com/watch?v=TCUjysknYAk

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.